|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lekkie szarpanie na przy przyspieszaniu |
Autor |
Wiadomość |
Lemark
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-06-2013, 19:57 Lekkie szarpanie na przy przyspieszaniu
|
|
|
Witam
Wiiem, że podobne tematy już były ale nie znalazłem konkretnych przyczyn.
A mianowicie do rzeczy:) : Przy przyspieszaniu z pierwszego biegu jest ok. Dopiero przy wrzuceniu na 2 i wciśnięciu gazu czuć przy około 2000-3000 obrotach 2-3 lekkie szarpnięcia. Gdy wejdą wyższe obroty nie ma już tego problemu. Analogicznie problem występuje przy kolejnych biegach. Wskazówka obrotomierza nawet nie drgnie a silnik wydaje się przyspieszać równomiernie tylko szarpnięcia czuć "na kołach". Jednocześnie drugim problemem zapewne związanym z oponami a który opiszę to głuche dudnienie przy prędkościach powyżej 40km/h z jednej strony (prawdopodobnie stare opony, czuć drgania na kierwonicy) jednak co mnie dziwi to fakt że przy dodaniu gazu dudnienie jest jakby głośniejsze a przy wrzuceniu na luz ciut bardziej ciche (przynajmniej mi sie tak zdaje;-) Za wszelkie sugestie z góry dziękuje:) i Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Legionista
Forumowicz
Auto: Carisma 1.9 TD
|
Wysłany: 18-06-2013, 10:48
|
|
|
Mam dokładnie ten sam problem. W lutym robiłem serwis na 3000 zł, a problem pozostał, jak by ktoś mógł zasugerować w czym problem to będę wdzięczny. |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.9 TD |
|
|
|
 |
Krzysiek91
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8GDI 2001
|
Wysłany: 18-06-2013, 11:11
|
|
|
Ja mam identyczny problem + odcina na 4000 obrotów. Byłem w serwisie, podpięli komputer i wyskoczył błąd ciśnienia. Zrobiliśmy próbę drogową i wyszło, że ciśnienie jest w porządku do momentu odcięcia. Wtedy gwałtownie spada. Dowiedziałem się, że przyczyną może być pompa w zbiorniku a konkretnie filtr paliwa, który należy wymieniać co 150 tyś km (prawdopodobnie nie był jeszcze nigdy wymieniany). Kiedy sam wcześniej szukałem filtra to go nie znalazłem. W serwisie się dowiedziałem, że filtr paliwa jest obudową pompy paliwa. Koszt takiej pompy w serwisie to ok 400zł. Szukałem po innych sklepach ale tam nie można dostać samej pompy, trzeba kupić cały zestaw zasilający za ok 1000zł.
Na razie nie powiem czy pomogła zmiana pompy bo jeszcze jej nie zamówiłem. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
|