|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Predkościomierz |
Autor |
Wiadomość |
Bertosz
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 1998r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-06-2013, 14:03 Predkościomierz
|
|
|
Witam
Gdy bylem w trasie bardzo mocno padalo i w pewnym momencie wskazowka predkosciomierza spadla do zera, po kilku minutach zaczela wariowac i powoli doszla do wlasciwej predkosci, ale nie na dlugo bo znowu spadla do zera. Czy cos sie zepsolo czy tylko jakis czujnik dostal wody i po osuszeniu wroci do normy?? Czytalem na forum ale nie ma konkretnych odpowiedzi. Moja cari to 1.6 90km z 1998. Moze ktos z was mil podobny problem? |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 26-06-2013, 14:20
|
|
|
Wydaje mi się, że to będzie wina jakiegoś połączenia - złączki. Najprawdopodobniej połączenie zaśniedzieje i bez czyszczenia się nie obędzie. |
|
|
|
 |
Bertosz
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 26-06-2013, 14:22
|
|
|
Pytanie gzie? |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 26-06-2013, 14:26
|
|
|
Nie wiem gdzie jest czujnik, jeśli w skrzyni biegów, to najprawdopodobniej będzie to kostka na czujniku.
Tu masz serwisówkę i schematy elektryczne http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3448 może Ci się przydadzą. |
|
|
|
 |
Bertosz
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 26-06-2013, 14:29
|
|
|
A moze cos przy liczniku nie laczy? |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21015 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 810 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 27-06-2013, 19:06
|
|
|
kolego, zacznijmy od tego, czy masz licznik kilometrów ciekłokrystaliczny, czy zwykły taki mechaniczny. Jeśli jest to wyświetlacz, to nie mam pojęcia, jeśli zwykły mechaniczny (taki z obracającymi się cyferkami) to prawdopodobnie zerwała się linka. Dojście do skrzyni jest kiepskie. Znajduje się na górze skrzyni biegów, patrząc z prawej strony od kolektora dolotowego. linka wchodzi dokładnie tam gdzie jest łapa która trzyma skrzynie, nie szukaj od spodu bo niczego nie znajdziesz. Tam ściągnąć jest ciężko, powinno być zabezpieczenie (zawleczka) z boku w dziurce, a potem zwyczajnie wyciągasz linkę. Z doświadczenia wiem, że nie bardzo chce wyjść. Ja sprawdziłbym to tak, że po odłączeniu akumulatora!! odkręciłbym licznik, 10 min rooty, a potem pokręciłbym linką prędkościomierza, jeśli będzie się obracała, to znaczy, że linka do wymiany. |
|
|
|
 |
|
|