Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Outlander II "fotel bujany"
Autor Wiadomość
szymonrc 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0 DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-10-2013, 22:00   Outlander II "fotel bujany"

Witam,
pytanie do użytkowników O II, czy u Was też z czasem pojawiły się delikatne luzy w fotelu kierowcy - chodzi o fotel regulowany elektrycznie. U mnie przy przyspieszaniu wyczuwam jak fotel odchyla się do tyłu, po czym wraca do pierwotnego położenia. Nie są to duże luzy, ale trochę denerwują. Efekt bujania da się zniwelować przez zjechanie fotelem na sam dół, ale nie po to jest regulowany w tylu płaszczyznach, żeby ustawiać go w skrajnym położeniu. Można te luzy jakoś skasować, czy raczej tylko wymiana? Auto po gwarancji, więc średnio opłacalny biznes.

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 08-10-2013, 22:18   Re: Outlander II "fotel bujany"

szymonrc napisał/a:
Witam,
pytanie do użytkowników O II, czy u Was też z czasem pojawiły się delikatne luzy w fotelu kierowcy - chodzi o fotel regulowany elektrycznie. U mnie przy przyspieszaniu wyczuwam jak fotel odchyla się do tyłu, po czym wraca do pierwotnego położenia. Nie są to duże luzy, ale trochę denerwują. Efekt bujania da się zniwelować przez zjechanie fotelem na sam dół, ale nie po to jest regulowany w tylu płaszczyznach, żeby ustawiać go w skrajnym położeniu. Można te luzy jakoś skasować, czy raczej tylko wymiana? Auto po gwarancji, więc średnio opłacalny biznes.
Mialem to samo. Wymienili mi caly stelaz na gwarancji.

Dominik

Walcz72 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander
Wysłany: 15-10-2013, 11:53   

Próbowałeś zajrzeć po fotel może wystarczy dokręcić jakąś śrubkę . Nie ukrywam że należę do
grona tych większych facetów i nie mam z tym żadnego problemu. ale w poprzednim samochodzie nieustannie dokręcałem śruby

szymonrc 
Forumowicz

Wysłany: 15-10-2013, 12:48   

Na razie tylko pobieżnie zajrzałem pod fotel - za wiele nie widać. Luzy są na tyle delikatne, że ciężko zauważyć na których elementach występują, a całe "rusztowanie" jest dość rozbudowane, więc w przypływie większej ilości wolnego czasu spróbuję wymontować fotel, żeby się temu lepiej przyjrzeć. Podejrzewam luzy na tulejkach/panewkach na których osadzony jest stelaż.

Walcz72 
Forumowicz

Wysłany: 15-10-2013, 13:24   

Życzę powodzenia i daj znać jak coś znajdziesz :)

szymonrc 
Forumowicz

Wysłany: 15-10-2013, 18:16   

Z ciekawości dziś wnikliwiej zajrzałem pod fotel (na razie bez demontażu, ale odchyliłem go możliwie daleko, żeby zobaczyć, jak chodzą krzywki). Moje obserwacje są takie, że wspomniane luzy pojawiają się na łączeniach nazwijmy to "zawiasów" i prawdopodobnie również na ślimakach silniczków napędowych. Luzy są naprawdę niewielkie na łączeniach ruchomych, ale w połączeniu z długimi ramionami stelaża luz się potęguje na całym fotelu. Jeśli u innych użytkowników Outków z krzesłem elektrycznym luzów się jeszcze nie obserwuje, to z pewnością z czasem się pojawią, bo "łożyskowanie" połączeń, to zwykłe nity chyba nawet bez panewek. Można by je spróbować doklepać, ale jest ryzyko, że fotel zacznie chodzić za ciasno. Póki co chyba przyzwyczaję tyłek do stanu rzeczy, a może w międzyczasie upoluję jakiś używany stelaż.

Walcz72 
Forumowicz

Wysłany: 16-10-2013, 07:48   

Zwróć uwagę na to :

http://tablica.pl/oferta/...html#a7ac5404d1

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 16-10-2013, 08:57   

to z Outka I

Walcz72 
Forumowicz

Wysłany: 16-10-2013, 10:15   

Chciałem pomóc ale jak coś znajdę ciekawego to Ci podeśle :)

Odpowiedz do tematu