|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wymiana lozyska kolumny McPhersona |
Autor |
Wiadomość |
zbilak
Forumowicz

Auto: colt 1,3kat CJ1A
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-05-2013, 13:41 Wymiana lozyska kolumny McPhersona
|
|
|
ponawiam, czy nikt nie pomoze ,po co to forum
witam
musze wymienic łozysko mcp, sama wymiana nie jest skomplikowana ale mam problem z czesciami .Głupieje co mam kupic na wymiane, w katalogach są różne zestawy .Nie chce nakupować za duzo ani za mało Z wymontowaniem i biegnieciem do sklepu tez problem bo auto niezbędne. .
http://www.motoneo.pl/k-a...zatora-i-j.html |
|
 |
porkebuene
Nowy Forumowicz tip top
Auto: colt cj0
|
Wysłany: 03-06-2013, 14:22
|
|
|
albo kup sobie caly komplet albo rozbierz, zweryfikuj co sie nadaje jeszcze do uzytku i kup niezbedne czesci. innej opcji nie widze.. |
|
|
|
 |
roseblackred
Nowy Forumowicz
Auto: CJ0
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Cze 2013 Posty: 3 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: 17-06-2013, 14:26
|
|
|
Przechodziłem przez to podczas wymiany amorków z przodu, kupiłem nawet specjalne pierścienie (w katalogach nazywane łożyskiem), a okazało się, że u mnie są zatoczone łożyska (podobne są w pralkach). Podkreślam słowo zatoczone, gdyż jest kluczowe w tym przypadku. Na moje oko wymiana samego łożyska odpada i trzeba wymienić całe górne mocowanie amortyzatora (koszt coś około 150PLN za stronę). Ja zostałem przy starych mocowaniach, bo luz na łożyskach był jeszcze do przyjęcia. |
|
|
|
 |
zbilak
Forumowicz

Auto: colt 1,3kat CJ1A
|
Wysłany: 24-06-2013, 18:28
|
|
|
za to dzieki |
|
 |
obskorny11000
Nowy Forumowicz
Auto: Colt CJ1A 1.3
|
Wysłany: 07-07-2013, 19:59
|
|
|
Witam! wpisz na tej stronce VIN a znajdziesz interesujące cię części tzn. ich fabryczne oznaczenie a to już krok do znalezienia odpowiedniego zamiennika. |
|
|
|
 |
|
|