|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Mitsubishi Lancer sedan |
Autor |
Wiadomość |
phpion
Forumowicz
Auto: Lancer 1.5 (sedan)
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-08-2017, 14:26 Mitsubishi Lancer sedan
|
|
|
Na forum jestem zarejestrowany od dłuższego czasu pora więc zaprezentować swoje Mitsubishi.
Jest to Lancer 1.5 z roku 2009. Auto od nowości w rodzinie, odkupione we wrześniu 2016. Do tej pory kompletnie bezawaryjne, na chwilę obecną słychać skrzypienie w przednim zawieszeniu, ale ciężko zdiagnozować co więc jeżdźę. Przebieg: 89kkm z małym haczykiem. Wersja wyposażeniowa to podstawa, ale ma w zasadzie wszystko co potrzeba (4x elektryczne szyby, elektryczne lusterka, klimatyzacja, podłokietniki itp.). Jedyne czego mi brakuje to czytnik kart SD w radiu, ale da się żyć z płytami CD.
Jak wygląda Lancer sedan każdy wie więc na razie wrzucę tylko 2 fotki samego auta:
Modyfikacje dokonane za mojej kadencji:
- przyciemnienie szyb folią 95%,
- oklejenie przodu a'la sportback,
- znaczek OCP na grillu i podkładki pod tablice OCP (mentalnie przywiązany jestem do OCP),
- wymiana podświetlenia wnętrzna na LED,
- pomalowanie felg PlastiDipem na czarny mat,
- pomalowanie zacisków na czerwono Hammeritem,
- zamontowanie elektromagnetycznych czujników parkowania,
- na desce rozdzielczej przyklejony był uchwyt do nawigacji, przewierciłem deskę tuż za uchwytem i puściłem kabel zasilający pod deską (nic nie dynda),
- wideorejestrator schowany za lusterkiem na tej kropkowanej powierzchni (docięte odpowiednie kółko pod przyssawkę),
- przy gnieździe AUX dołożone gniazdo USB do ładowania telefonu,
- nawigacja, wideorejestrator, gniazdo USB zasilane po włączeniu zapłonu poprzez wpięcie rozdzielacza zapalczniki bezpośrednio pod zapalniczkę, rozdzielacz ukryty za schowkiem,
- podwójna końcówka wydechu (dubeltówka).
Lancer śmiga na oleju Fuchs i filtrach Knecht. Parę miesięcy temu wymieniony komplet tarcz i klocków na TRW oraz zakupione opony Michelin CrossClimate. Z typowych napraw próba wyeliminowania trzeszczenia przedniego zawieszenia (nieudana więc dałem sobie spokój) oraz dospawanie rury dochodzącej do tłumika środkowego (łączenie skorodowało i puściło). Poza tym to leję paliwo i jeżdżę. Na chwilę obecną średnie spalanie to 7.34 przy jeździe głównie miejskiej, z ostatniego tankowania 6.1, minimalne na spokojnej trasie Żywiec-Sosnowiec wyniosło 4.7. |
|
|
|
 |
|
|