|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8] zatrzaskujące się drzwi |
Autor |
Wiadomość |
pdw88
Forumowicz
Auto: carisma '98
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-07-2013, 21:33 [Cari 1.8] zatrzaskujące się drzwi
|
|
|
Witam,
moja carisma od kilku dniu mnie zaskakuje, a właściwe zatrzaskuje
Mianowicie: po otworzeniu pilotem lub kluczykiem gdy tylko leciutko chwycę klamką drzwi kierowcy c. zamek zamyka wszystkie drzwi. Klamka pasażera nie powoduje takiego działania.
Nie jest to winna krańcowek, albowiem lekkie uniesienie klamki już powoduje zatrzasknięcie.
Ktoś się spotkał z taką anomalią? |
|
|
|
 |
MmzTattoo
Mitsumaniak

Auto: 2003 Eclipse GS 2.4 automat
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Cze 2013 Posty: 194 Skąd: Mińsk Mazowiecki
|
Wysłany: 16-07-2013, 22:15
|
|
|
na 90% problem leży w ryglu poprostu Ci się wyrobił i nie podnosi go do końca tylko na granicy otwarcia jak ruszysz klamkę drzwi się zatrzaskują a jako że w drzwiach siłownik centralnego to tzw. Master czyli ten który uruchamia cały centralny zamek samochód zatrzaskuje się naokoło. zdejmij boczek i zobacz co się dzieje najprawdopodobniej któraś sprężynka się już odkształciła. To samo jest w KIA mojego ojca. |
_________________ Eclipse 2.4 03 obecnie http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0
Carisma 1.6 97 liftback- sprzedana
 |
|
|
|
 |
|
|