|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jak to wszystko ustawić? |
Autor |
Wiadomość |
kwazar1
Forumowicz
Auto: Galant E16A 2.4 A/T '87
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Sty 2007 Posty: 150 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 04-06-2007, 21:49 Jak to wszystko ustawić?
|
|
|
Cześć.
Jak w temacie, jak mam ustawić te filtry w radiu i we wzmacniaczu. Radio ma dwa filtry HPF - 78 i 125 Hz, LPF - 125 i 78 Hz. We wzmaczniaczu jest LPF - 50-250Hz, HPF - 50-250Hz i jest tam płynna regulacja, w radiu są tylko te ustawienia. We wzmacniaczu jest jeszcze przełącznik X-OVER, który ma 3 pozycje Full-LPF-HPF. Jest podbicie basu +6 i +12dB i jest jeszcze pokrętło GAIN. Do wzmacniacza jest podłączony bas. I teraz jak to wszystko ładnie ustawić żeby grało jak należy.
Pozdraiwam. |
_________________ Szukam dokładki zderzaka oraz oryginalnych chlapaczy do Galanta E16A.
 |
|
|
|
 |
kikan
Forumowicz

Auto: carisma 99r 1.8 gdi exe
|
Wysłany: 04-06-2007, 22:42
|
|
|
dopisz jeszcze jakies masz radio,glosniki,subofer,wzmacniacz bo to chyba istotne |
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 05-06-2007, 10:05
|
|
|
tu masz do czego służą poszczególne filtry...
http://www.gdynia.mm.pl/~...ioFAQ01beta.pdf
kikan napisał/a: | dopisz jeszcze jakies masz radio,glosniki,subofer,wzmacniacz bo to chyba istotne |
niech napisze raczej jak jest wszystko podpięte |
|
|
|
 |
kwazar1
Forumowicz
|
Wysłany: 05-06-2007, 15:08
|
|
|
Radio to Sony CDX-M8800, głośniki dwudrożne 13 i 16 Pioneer, wzmacniacz Boss dwu-kanałowy zmostkowany na jeden kanał dla głośnika basowego Pioneer 30cm. Głośniki są podpięte do radia a bas poprzez wzmacniacz za pomoca kabla sygnałowego. Osobne zasilanie na wzmacniacz i 30 amperowy bezpiecznik.
A tego linka nie mogę otworzyć. |
_________________ Szukam dokładki zderzaka oraz oryginalnych chlapaczy do Galanta E16A.
 |
|
|
|
 |
maniakowy [Usunięty]
|
Wysłany: 05-06-2007, 15:46
|
|
|
specem nie jestem:) ale jesli pod wzmaka masz podpietego tylko niskotonowca to ustawiasz ten przelacznik X-OVER na LPF i w zaleznosci od Twoich upodoban krecisz sobie filterkiem tak by CI pasowalo ja mam ustawiony na okolo 100 Hz i mi sie podoba jak gra;)
jesli chodzi zas o glosniki to na radiu HPF 78Hz - troche duzy filtr ale w sumie moze byc ustawiony.. to chociaz nie beda pierdzialaly tak, w chwili kiedy bedzie mocny bass glosno ustawiony.
wszystko zalezy jak sobie bedzie dawala rade niskotonowka;]
a tak naprawde to najlepie kup sobie browarka i metoda krecenia dopasuj sobie do swoich upodoban muzyczke;] |
|
|
|
 |
Trociniarz [Usunięty]
|
Wysłany: 05-06-2007, 19:20
|
|
|
Filtr na wzmacniaczu ustaw na max 80Hz LPF, nie podbijaj niczym, to złudne. Pozostałe głośniki,zasilane z radia, z racji tego ze sa coaxialne musisz puscić pełnym pasmem bez zadnych filtrów, bo tylko namieszasz.
pozdr,
Kuba |
|
|
|
 |
kwazar1
Forumowicz
|
Wysłany: 06-06-2007, 20:41
|
|
|
Dzięki, tak właśnie zrobiłem i gra super!
Pozdrawiam |
 |
|
|
|
 |
maniakowy [Usunięty]
|
Wysłany: 06-06-2007, 21:09
|
|
|
ja np. musialem puscic na glosniki filtr HPF 80Hz bo przy nizszych brzydko sie zachowywaly;) |
|
|
|
 |
|
|