|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Problem] Prędkościomierz |
Autor |
Wiadomość |
kovsai
Nowy Forumowicz
Auto: colt 1.5 DID 2005
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-07-2013, 12:51 [Problem] Prędkościomierz
|
|
|
Cześć.
Kupiłem używanego Colta 1.5 DiD 2005 i mam teraz z nim mały problem. Po wymianie sprzęgła pojawił się problem z prędkościomierzem a mianowicie zaniża prędkość o około 30 km/h w porównaniu ze wskazaniem GPS-a. Z tego co się dowiedziałem to pomiar jest brany z ABS ale mechanik stwierdził, że obie kostki są podpięte prawidłowo - sprawdzenie komputerem też nic nie dało z powodu braku połączenia - silnik widział ale ABS-u już nie. Strasznie dziwnie się jeździ :/ - a jeszcze pojutrze jadę w trasę - macie może jakieś porady ?
Czy ktoś już miał podobny problem ?? Czy reset komputera pomoże ??
[ Dodano: 28-07-2013, 20:04 ]
Problem rozwiązany - jeśli ktoś miałby taki sam problem to rozwiązaniem jest kilkukrotne przekręcenie kluczykiem w stacyjce z pozycji 0 na pozycję 2. |
|
|
|
 |
|
|