|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2 DID] Automatyczna skrzynia biegów |
Autor |
Wiadomość |
Zakete
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3,2 DiD, 2001, A/T
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-07-2013, 02:33 [3.2 DID] Automatyczna skrzynia biegów
|
|
|
Witam,
Mam problem z automatyczną skrzynią w Pajero. Parę tygodni temu wyskakiwała kontrolka że się grzeje A/T, wymieniłem filtr i olej i wydawało się że ustało. Jednak po dwóch tygodniach, jak chciałem ruszyć to wrzucając D, samochód robił parę metrów i bieg wyskakiwał (oczywiście w skrzyni a nie dźwignia zmiany), jak samochód przestawał się toczyć to bieg znowu wskakiwał. Jak się zorientowałem że w pozycji sekwencyjnej jednak da rade ruszyć, a potem już na "D" też wszystko ok to jechałem dalej. Niestety też nie za długo bo powoli zaczynały znikać niektóre biegi. nie miałem już R, 2 i 5. Na koniec został już tylko 3 i chyba skrzynia jest w trybie awaryjnym bo jak odpalę samochód i wrzucę D to odrazu mam trzeci bieg. Poziom oleju na ciepło sprawdzałem i jest ok, samochod ma 280 tys przebiegu i obawiam się że to jest główna przyczyna moich problemów. Czy miał ktoś już do czynienia z taką sytuacją i może doradzić co robić??? z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 18-07-2013, 08:14
|
|
|
Jaki olej został wlany. I czy czasem nie masz przegniłych rurek między skrzynią a chłodnicą? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Zakete
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3,2 DiD, 2001, A/T
|
Wysłany: 18-07-2013, 11:15
|
|
|
Mechanik zapewnia mnie że to olej Mitsubishi dedykowany do tej skrzyni. Jak sprawdzić czy rurki są przegniłe? Jest w ogóle jakaś możliwość zweryfikować czy dobry olej mi wlał? |
|
|
|
 |
czortunio
Forumowicz
Auto: Pajero III 2,5 TD
Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Sty 2013 Posty: 199 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 18-07-2013, 11:35
|
|
|
Zakete napisał/a: | Mechanik zapewnia mnie że to olej Mitsubishi dedykowany do tej skrzyni. Jak sprawdzić czy rurki są przegniłe? Jest w ogóle jakaś możliwość zweryfikować czy dobry olej mi wlał? |
A co, miał by powiedzieć, że wlał zły ? |
|
|
|
 |
|
|