|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wymiana pompy paliwa oraz linki od otwierania maski |
Autor |
Wiadomość |
seba_7
Nowy Forumowicz
Auto: Mistsubiski Colt CJ0 1.3 KAT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-09-2013, 16:15 Wymiana pompy paliwa oraz linki od otwierania maski
|
|
|
Witam!
Mam niemały problem z moim Coltem - muszę wymienić pompę paliwa. Czy dam radę wymienić ją sam, czy raczej oddać sprawę w ręce specjalisty? Mechanik powiedział mi, że przy wymianie owej pompy należy zdemontować bak paliwa i kilka innych rzeczy. Za wymianę zawołał od 200 zł. Opłaca się czy nie?
Drugi problem, to wymiana linki od otwierania maski. Jak ją wymienić?
Z góry dziękuję za pomoc! |
|
|
|
 |
tresorex
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord
Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2006 Posty: 2066 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 03-09-2013, 17:06
|
|
|
Żeby wymienić pompę paliwa rzeczywiście trzeba zdjąć bak. Jeśli masz kanał to działaj sam. Nie jest to trudne. Bak trzyma się na ok 6 śrubach. Problem może być z rurą wlewu paliwa. Jest tam gumowy wąż który robi się plastikowy i trzeba go wymienić bo bez jego przecięcia nie zdejmiesz baku.
Z linką może być problem. Najlepiej zdjąć lampę i błotnik. Ona idzie nad kołem pod błotnikiem i jest przymocowana w kilku miejscach.
Masz w ogóle jakieś umiejętności przy grzebaniu przy aucie? |
|
 |
seba_7
Nowy Forumowicz
Auto: Mistsubiski Colt CJ0 1.3 KAT
|
Wysłany: 03-09-2013, 20:50
|
|
|
Nie będę ukrywał, że umiejętności mam znikome, jest to moje pierwsze auto tzw "do nauki". Myślę, że z małą pomocą naprawie te usterki |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 06-09-2013, 19:25
|
|
|
tresorex napisał/a: | Z linką może być problem. Najlepiej zdjąć lampę i błotnik. Ona idzie nad kołem pod błotnikiem i jest przymocowana w kilku miejscach. | Nie trzeba demontować ani błotnika, ani lampy. Należy tylko zdjęć koło i plastikowe nadkole, by uzyskać PEŁEN dostęp do linki. |
|
|
|
 |
|
|