|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Mandaty na niemieckich autostradach |
Autor |
Wiadomość |
spacestarman
Forumowicz
Auto: Space Star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-07-2013, 22:40 Mandaty na niemieckich autostradach
|
|
|
Witam,
Niebawem czeka mnie przeprawa przez niemieckie drogi. Mam dość stare opony (z 2005 roku) i trochę obawiam się, że mogą się do nich doczepić...opony długo nie były używane i są w bardzo dobrym stanie.
Jedynie w jednym miejscu miałem zadrapanie i podkleiłem kropelką, widać ale nic się nie zepsuło.
Z góry dzięki za oponie |
|
|
|
 |
Iron.Falcon
Mitsumaniak Brummi Fahrer

Auto: Galant 2.4 GDI
Kraj/Country: Germany
|
Wysłany: 20-07-2013, 22:43
|
|
|
nikt Cie nie będzie karał za to tutaj... jedź spokojnie i szerokiej drogi !
Eine allgemein gültige Rechtsvorschrift dazu existiert allerdings nicht - ein Mindesthaltbarkeitsdatum wie bei Lebens- oder Arzneimittel sucht der Verbraucher, obwohl es sich um sicherheitsrelevante Fahrzeugteile handelt, vergebens.
co mniej więcej znaczy :
Nie ma jako takiej regulacji przepisami prawa - tak jak w przypadku leków czy żywności, chociaż jest to element bezpośrednio wpływający na bezpieczeństwo. |
|
|
|
 |
bart210
Mitsumaniak
Auto: Lancer X
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-07-2013, 03:10
|
|
|
Mimo to warto się zastanowić na wymianą opon. Mają bezpośredni wpływ na nasze bezpieczeństwo. Nie ważne, że mało jeżdżone. Guma po latach traci swoje właściwości i opona może pękać w niewidocznych miejscach. |
|
 |
|
|