Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
JUMBO
Autor Wiadomość
S1JUMBO 
Forumowicz

Auto: MITSUBISHI DELICA UK
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-07-2013, 10:10   JUMBO

witam na forum wlascicieli pajero,mam pytanie czy ktoś może mi jednoznacznie i pewnie napisac który to jest w pajero komputer sterujacy silnikiem,sa to dwie skrzynki prawie w prawym błotniku od strony pasażera pod poduszka pow,jedna ma wszystkie wejścia zolte wtyczki a druga biale,i tego wlasnie nie jestem pewny który to jest dokładnie,,,

rafix81 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi pajero 3,2 did 2001
Wysłany: 27-07-2013, 19:43   

ten bliżej błotnika on ma chyba więcej wtyczek bodajże 4

S1JUMBO 
Forumowicz

Wysłany: 27-07-2013, 20:41   komputer sterujacy silnikiem pajero did 3.2,2004

nie bardzo jestem nadal pewny bo te dwie skrzynki(komputery)to sa jedna nad druga,tu tez chodzi o te kolory,jedna ma tylko zolte wtyczki a ta druga biale,,,

rafix81 
Forumowicz

Wysłany: 27-07-2013, 22:02   

Kolego ja wyciągniesz obie to ta pod spodem to komputer tez ostatnio wyciągałem ale miałem inne kolory wtyczek

S1JUMBO 
Forumowicz

Wysłany: 28-07-2013, 08:51   pajero komputer

o teraz to już bardziej konkretnie mysle,to dzięki za podpowiedz,a jeśli mogę spytac poco wyciagales ten komputer,bo ja mam ogolnie niby problem z pompa paliwowa,tak ztwierdzil mechanik który podlaczyl komputer pod auto i stwierdził ze to jest czujnik doładowania turbo,wymienil na nowy skasowal 1000 zl,i nadal dupa jak było tak jest,to później ztwierdzil ze musi to być pompa,to tak mysle po czsie by doszedł ze jest silnik do wymiany,spienilem się i zabrałem zaraz auto od niego,puzniej zawiozłem go do pompiarza i on z kolei stwierdził ze na 90% nie jest to pompa tylko prawdopodobnie komputer sterujący silnikiem,i temu musze go wykrecic i zawiez do analizy do elektronika,a auto mam uziemione od około 2 mies,,,jest tez sugestia od jednego gościa ze jest uszkodzony tkz,nastawnik na pompie,tak ze jest pare opcji,pozdr,

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 28-07-2013, 18:18   

Jeszcze nigdy nie musiałem wymieniać komputera. A sporo zrobiliśmy Pajero. Ale cóż jak mechanik każe to trzeba wymieniać komputer albo go naprawiać :) .

rafix81 
Forumowicz

Wysłany: 29-07-2013, 08:32   

Wyciągałem bo chciałem ze znajomym go trochę podkręcić ale nie udało się bo nie chciał się zdiagnozować urządzeniem do chip tuningu:)(za 17 tyś zł) :mrgreen:

tompol34 
Forumowicz

Auto: pajero 3,2 automat long
Wysłany: 02-08-2013, 21:21   

:D bo misiak ma specyficzny protokół komunikacyjny i gada tylko z mut II i III oraz komputerkiem ralliart za 45tysi :D

Odpowiedz do tematu