|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
wentylatory ciągle diałają |
Autor |
Wiadomość |
scund
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi space star 1.6 2003
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 04-08-2013, 22:15 wentylatory ciągle diałają
|
|
|
Witam. Właśnie stałem się posiadaczem space star i od razu kilka problemów które znalazłem na forum a jednego nie. Wentylatory włączają się jak temperatura osiągnie stan optymalny i już się nie wyłączają do zgaszania silnika. Temperatura rośnie no nie wiem bo nigdy nie miałem benzyny ale w sumie szybko i staje na 90 bez żadnych wahań. Wentylatory chodzą dwa na raz i wydaje mi się że na dosyć wysokich obrotach. przy włączeniu klimy chodzą jeszcze szybciej.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 05-08-2013, 08:05
|
|
|
Może padł czujnik temperatury podający temperaturę dla sterownika silnika. Sterownik w takim przypadku profilaktycznie załącza wentylatory. Tu na pierwszej stronie masz procedurę sprawdzania tego czujnika w Carismie pod hasłem "diagnoza błędu 21 (ECT sensor)" http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1981 Możliwe, że w Twoim aucie jest taki sam czujnik więc zacznij od tego. A czy zaświeciła Ci się może kontrolka silnika bo jeśli tak, to może sprawdzenie błędów by coś więcej powiedziało.
Ps. Dla wyjaśnienia, wskaźnik w liczniku ma odrębny czujnik. |
|
|
|
 |
scund
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi space star 1.6 2003
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 05-08-2013, 12:37
|
|
|
Dzieki plechu. Nie nie pali mi sie kontrolka silnika. W takim razie bede sprawdzal ten czujnik. W carismie chyba jest ten sam silnik chodz niewiem czy przypadkiem nie ma wiecej km. Dam znac
[ Dodano: 05-08-2013, 23:24 ]
auto zostało podłączone pod kompa .brak błędów. Zrobiliśmy diagnostyke na wykresie w ciągu 5 min temperatura doszła do 100 stopni. auto diagnozowane po 3h od ost jazdy.czujnik temp który idzie do deski . na desce 90stopni obieg poszedł bo rury zaczeły sie nagrzewać. drugi czujnik jak wspomniałem pokazywał na kompie 100 a nawet ponad sto. czyli walniety czujnik ten z dwoma kabelkami tak? juz mechanik nie czekał aż sie wiatraki włączą taka diagnoza. racja? pozdrawiam. wiadomo można jeszcze rezystancje sprawdzić ale był pod ręką komp |
|
|
|
 |
|
|