|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS GDI] [ELEKTRONIKA] komputer - nawigacja ( wyswietlacz ) |
Autor |
Wiadomość |
kumanprx [Usunięty]
|
Wysłany: 11-07-2008, 22:31 [MSS GDI] [ELEKTRONIKA] komputer - nawigacja ( wyswietlacz )
|
|
|
witam,
mam space stara 1,8GDI z 99r z wbudowana seryjnie nawigacja satelitarna. Zwykle po przekreceniu zaplonu na konsoli ( kolorowym ekranie po srodku kokpitu ) pojawial sie najwierw napis informacyjny "NAVIGATION SYSTEM" po czym po kilku sec wlaczaly sie statystyki ( srednie spalanie , ilosc przejechanych km). Kilka dni temu wlozylem plyte z Navigacja mitsubishi aby sprawdzic czy dziala ten system ( dodam ze plyta ta byla od space runnera - myslalem ze sa zamontowane takie same systemy nawigacyjne w tych autach ) Po wlozeniu tej plyty zawiesil sie ekran startowy i stanol na napisie "NAVIGATION SYSTEM" natomiast nie moge przejsc do statystyk sredniego spalania itd... dodam ze juz prubowalem odlaczyc klemy od akumulatora ( zrobilem to na 15min aby zresetowal sie komputer czy przez 15 min on zdazyl sie zresetowac? bo problem wciaz wystepuje? ) prosze o odpowiedz co moze byc tego przyczyna i w jaki sposob moge rozwiazac ten problem |
Ostatnio zmieniony przez cns80 10-03-2009, 09:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
woitec
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Star 1.8 GDI
|
Wysłany: 08-10-2008, 21:24
|
|
|
Witam,
Miałem ten sam problem.
Po włożeniu oryginalnej płyty i wgraniu oprogramowania wszystko wróciło do normy.
Ja mam inny problem z tą nawigacją. System identyczny jak w poprzednim poście. Niestety wyświetlacz od pewnego czasu pokazuje jedynie pionowe kolorowe linie. Czasami zaskoczy i działa normalnie... ale to raczej nieczęsto...
Teraz moje pytanie:
Czy można wywalić tę całą nawigację - dać normalne radio - i normalny wyświetlacz LCD z "normalnego" SS?? Jak tak - to do czego podpiąć ten wyświetlacz?
Pozdrawiam,
Wojtek |
|
|
|
 |
kobieta
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubhi space star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-08-2013, 21:46
|
|
|
woitec, można kopię zrobić płyty z navigacją orginalną
[ Dodano: 08-08-2013, 21:50 ]
woitec, bo mam problem ze swoim space starem ja po prostu kupiłem auto bez płyty a navi mi wysiadło
[ Dodano: 08-08-2013, 21:54 ]
woitec, można z tobą się dogadać o tą kopię |
|
|
|
 |
|
|