|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8] instrukcja wymiany tulejek wybieraka Cari 1.8 1 |
Autor |
Wiadomość |
giorgi1979
Nowy Forumowicz
Auto: CARISMA 96' 1.8 16V
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-06-2013, 23:51 [Cari 1.8] instrukcja wymiany tulejek wybieraka Cari 1.8 1
|
|
|
Witam,
Koledzy, na dniach będę wymieniał tulejki wybieraka w mojej Cari bo 1 bieg oraz wsteczny ciężko wchodzą albo trzeba próbować kilkakrotnie aby weszły.Stąd moja prośba o jakiś schemat ponieważ będę to robił 1 raz. jeśli macie również instrukcję wymiany rozrządu będę wdzięczny.
Pozdrawiam!
Giorgi1979 |
|
|
|
 |
rogal133
Forumowicz

Auto: mitsubishi carisma 1.6 16v
Pomógł: 7 razy Dołączył: 23 Mar 2010 Posty: 184 Skąd: Radziejów
|
Wysłany: 10-08-2013, 12:16
|
|
|
najprościej to wjechac na kanał, ale można też z żaby, tylko podłóż sobie jakieś klocki drewniane dla zabezpieczenia, i światełko dodatkowe może być pomocne.
Potem wturlaj się pod środek auta na wysokosći lewarka, wykręć jedną srubę wyciągnij stare tulejki i włóż nowe. Następnie przesuń się do przodu auta w kierunku skrzyni biegów, złap za drążek, poruszaj nim a na przeciwległym końcu zobaczysz 2 tulejki. Tą śrubę też odkręcasz, wyciągasz tulejki i wkładsz nowe, zakręcasz. przed montazem nasmaruj te tylejki teflonowe i tą metalową i srube w zestawie przewaznie jest smar silikonowy a jesli nie bedzie to jakimś innym mazidłem np smarem grafitowym. przewaznie w zestawach jest duzo innych tylejek ale potrzebne sa praktycznie tylko 2 tzn 2 komplety. tu masz link pomocny w wymianie dotyczy on wprawdzie VOLVO ale to dokładnie to samo |
_________________ historia mojej carismy http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=53679 |
|
|
|
 |
rogal133
Forumowicz

Auto: mitsubishi carisma 1.6 16v
Pomógł: 7 razy Dołączył: 23 Mar 2010 Posty: 184 Skąd: Radziejów
|
|
|