Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8] instrukcja wymiany tulejek wybieraka Cari 1.8 1
Autor Wiadomość
giorgi1979 
Nowy Forumowicz

Auto: CARISMA 96' 1.8 16V
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 03-06-2013, 23:51   [Cari 1.8] instrukcja wymiany tulejek wybieraka Cari 1.8 1

Witam,
Koledzy, na dniach będę wymieniał tulejki wybieraka w mojej Cari bo 1 bieg oraz wsteczny ciężko wchodzą albo trzeba próbować kilkakrotnie aby weszły.Stąd moja prośba o jakiś schemat ponieważ będę to robił 1 raz. jeśli macie również instrukcję wymiany rozrządu będę wdzięczny. :mrgreen:

Pozdrawiam!
Giorgi1979

rogal133 
Forumowicz

Auto: mitsubishi carisma 1.6 16v
Wysłany: 10-08-2013, 12:16   

najprościej to wjechac na kanał, ale można też z żaby, tylko podłóż sobie jakieś klocki drewniane dla zabezpieczenia, i światełko dodatkowe może być pomocne.
Potem wturlaj się pod środek auta na wysokosći lewarka, wykręć jedną srubę wyciągnij stare tulejki i włóż nowe. Następnie przesuń się do przodu auta w kierunku skrzyni biegów, złap za drążek, poruszaj nim a na przeciwległym końcu zobaczysz 2 tulejki. Tą śrubę też odkręcasz, wyciągasz tulejki i wkładsz nowe, zakręcasz. przed montazem nasmaruj te tylejki teflonowe i tą metalową i srube w zestawie przewaznie jest smar silikonowy a jesli nie bedzie to jakimś innym mazidłem np smarem grafitowym. przewaznie w zestawach jest duzo innych tylejek ale potrzebne sa praktycznie tylko 2 tzn 2 komplety. tu masz link pomocny w wymianie dotyczy on wprawdzie VOLVO ale to dokładnie to samo

rogal133 
Forumowicz

Auto: mitsubishi carisma 1.6 16v
Wysłany: 10-08-2013, 14:58   

http://www.v40.pl/viewtop...8a72cdd3395e2a6

sory zapomnialem wkleić:D

Odpowiedz do tematu