Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Szarpanie na benzynie - lpg=ok.
Autor Wiadomość
pit_314
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2006, 09:10   Szarpanie na benzynie - lpg=ok.

witam,
od pewnego czasu i moja Sigma choruje - niepewnie zachwuje się na benzynie: szarpie i przerywa, nierówno chodzi na wolnych, ciężko się wkręca. Wygląda to tak, jakby nie chodziła na 1-2 gary. Czasami jest ok. tzn. prawie normalnie. Zazwyczaj wygląda to tak, że strasznie kuleje na wolnych, jakby miał gasnąć, później jest lepiej (wyższe obroty) ale brakuje mu mocy i nie wkręca się płynnie - szarpie. Wymieniony filtr paliwa, powietrza... Na gazie ani razu nie strzelił. Nalewałem kilka razy po 10l dobrego paliwa, jeździłem na benzynie (ile można:) i tak jakby troszke lepiej. Co to może być??? przepływka, TPS, pompa paliwa, czy może mój typ - wtryskiwacze benzyny padają?? Pompa chyba nie, bo paliwa mi nigdy nie brakowało. Już mnie szlag trafia z tym japońskim potworem... HELP!

adams12
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2006, 10:50   

hehe :) na japonskiego potwora nie narzekaj tylko kup przekaznik samochodowy 12V i wymien ten co masz przy instalacji gazu (w miejscu gdzie odcina prad do wtryskow).
mialem to samo - jesli w Twoim przypadku to nie wtryskiwacze to na bank przekaznik.

pozdrowka

pit_314
[Usunięty]

Wysłany: 18-11-2006, 11:25   

adams12 napisał/a:
hehe :) na japonskiego potwora nie narzekaj tylko kup przekaznik samochodowy 12V i wymien ten co masz przy instalacji gazu (w miejscu gdzie odcina prad do wtryskow).
mialem to samo - jesli w Twoim przypadku to nie wtryskiwacze to na bank przekaznik.

pozdrowka

przekaźnika u siebie nie znalazłem, jest coś co się zowie emulator, w środku chyba jakiś przekaźnik??

grzess81
[Usunięty]

Wysłany: 19-11-2006, 20:15   

A sprawdzałes może swiece i kable, prawdopodobnie nie sa juz pierwszej nowości i nalezałoby je wymienic.

pit_314
[Usunięty]

Wysłany: 19-11-2006, 21:38   

grzess81 napisał/a:
A sprawdzałes może swiece i kable, prawdopodobnie nie sa juz pierwszej nowości i nalezałoby je wymienic.

kable wyglądają oki:) jakby coś było nie tak z układem zapłonowym, to na gazie było by gorzej - dobrze kombinuję?? Jak wymienić świece z tylnej głowicy, trzeba odkręcać kolektor?

zibicbrrr
[Usunięty]

Wysłany: 04-12-2006, 19:03   

pit_314 napisał/a:
grzess81 napisał/a:

kable wyglądają oki:) jakby coś było nie tak z układem zapłonowym, to na gazie było by gorzej - dobrze kombinuję?? Jak wymienić świece z tylnej głowicy, trzeba odkręcać kolektor?

jak masz 12 zaworową to napewno nie

wojmi1 
Mitsumaniak
lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-12-2006, 21:16   

pit_314, dobrze kombinujesz ; sprawdz zaplon-- moze byc zabardzo przyspieszony

zibicbrrr
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2007, 19:26   

a ile gazu ci teraz pali, bo ja sie przeraziłem przy ostrej jeździe 20l/100km, chyba mnie krew zaleje

Nachbar
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2007, 21:04   

a 20/100 km to dużo???? ola boga a ja myślałem że to standard.... tzn że coś nie tak??? Jeżdze wyłącznie po wawie i 20 to norma - ale oczywiście noga ciężka....
Może powinienem coś z tym zrobić.... ale co???? :shock: :?: :?: :?:

[ Dodano: 21-02-2007, 20:17 ]
pit_314 napisał/a:
witam,
od pewnego czasu i moja Sigma choruje - niepewnie zachwuje się na benzynie: szarpie i przerywa, nierówno chodzi na wolnych, ciężko się wkręca. Wygląda to tak, jakby nie chodziła na 1-2 gary. Czasami jest ok. tzn. prawie normalnie. Zazwyczaj wygląda to tak, że strasznie kuleje na wolnych, jakby miał gasnąć, później jest lepiej (wyższe obroty) ale brakuje mu mocy i nie wkręca się płynnie - szarpie. Wymieniony filtr paliwa, powietrza... Na gazie ani razu nie strzelił. Nalewałem kilka razy po 10l dobrego paliwa, jeździłem na benzynie (ile można:) i tak jakby troszke lepiej. Co to może być??? przepływka, TPS, pompa paliwa, czy może mój typ - wtryskiwacze benzyny padają?? Pompa chyba nie, bo paliwa mi nigdy nie brakowało. Już mnie szlag trafia z tym japońskim potworem... HELP!

Czy udało Ci się coś poradzić na tą przypadłość ???
Właśnie wymieniłem kable na NGK, od pewnego czasu jeżdżę na benzynie z dodatkiem środka czyszczącego wtryski, świece mają 4000 km - NGK i dalej jak się trząsł tak trzęsie.
Nie wiem czy przypadkiem nie dostaje gdzieś lewego powietrza bo jak otworzę maskę to tak dziwnie coś świszcze jakby zasysało lub wydmuchiwało powietrze z bardzo małej dziurki. I jest problem bo nie wiem czy tak ma być czy nie....
Jak ktoś wie jak przeczyścić przepustnicę to proszę o info - chyba tylko to mi zostało do zrobienia i jak się nie poprawi to: cewka, wtryski + pompa paliwa - malutkie wydatki :rolleyes:

Odpowiedz do tematu