Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1,6] Potrzebna pomoc !!! Wolne obroty, szarpanie ....
Autor Wiadomość
daniel_b11 
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1,3 2000r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-08-2013, 07:51   [1,6] Potrzebna pomoc !!! Wolne obroty, szarpanie ....

Witam
Bardzo dobra koleżanka potrzebuje mechanika - elektryka gdyż jest w delegacji poza miejscem zamieszkania, potrzebuje auta codziennie, a auto niekoniecznie chce współpracować ...
Pacjent : Mitsubishi Carisma 1.6 99r., z LPG (raczej nieistotne bo problem jest również na benzynie).
Auto ma duży problem z wolnymi obrotami, przygasa, gaśnie, szarpie przy wolnej jeździe. Wstępne diagnozy : przepustnica, silnik krokowy... (?) w każdym razie nikt tego do tej pory nie zrobił, a jeździ się niekoniecznie przyjemnie ...
Problemem jest też to że auto jest codziennie potrzebne, więc opcja pogrzebania byłaby tylko po południu / wieczorem

p.s.
świece i przewody już były sprawdzane.

Rob600 
Forumowicz

Auto: Carisma 1,6 1997r.
Wysłany: 26-08-2013, 14:46   

Ja przekopałem połowę auta i wydałem sporo pieniędzy na różne części od krokowców po przepustnice :( u mnie problemem był sterownik (komputer) znajdź klubowego mechanika w twojej okolicy. U nas w Krakowie jest BDB mechanik klubowy ale to chyba trochę daleko :(

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 26-08-2013, 18:02   

http://forum.mitsumaniaki...=3150&start=105

Odpowiedz do tematu