|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
ASX 1.8 DiD przybywa oleju i kopci na biało |
Autor |
Wiadomość |
elltuss
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 2011 1.8 DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-10-2023, 13:47 ASX 1.8 DiD przybywa oleju i kopci na biało
|
|
|
Cześć, może ktoś z Was ma jakiś pomysł. Mi i mechanikowi który serwisuje mi auto pomysły się skończyły
Mitsubishi ASX 2011 1.8 DiD.
Przybywa oleju i kopci na biało. Jestem przekonany, że wynika to ze zbyt dużej dawki paliwa.
Kilka objawów które zauważyłem:
- przybywa oleju
- płynu chłodniczego nie ubywa
- auto kopci na biało, ale nie cały czas - wyglda na to że tylko czasami przy odpuszczaniu i wciskaniu gazu
- dpf był regenerowany
- wtryski były sprawdzane i nadano im nowe kody, po czym auto dobierało dawki paliwa (silnik przez kilka minut chodziła na 600, 1200 i 1800 RPM) - po tym zabiegu auto nie kopciło przez około 2 dni, ale problem powrócił
- jedyny błąd jaki występuję to usterka czujnika poziomu oleju
- auto jeździ głównie po drodze szybkiego ruchu na trasie około 30 km z prędkością ok 120 kmph.
Może ktoś zna fachowca który jest w stanie zdiagnozować problem, żeby nie naprawić auta na chybił-trafił.
pozdrawiam i dziękuję za podpowiedzi! |
|
|
|
|
 |
|
|