carisma 1,8 gdi czy warto??? |
Autor |
Wiadomość |
tupak1992
Nowy Forumowicz
Auto: brak
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
glina
Mitsumaniak

Auto: Carisma
Pomógł: 11 razy Dołączył: 20 Lis 2010 Posty: 455 Skąd: mam to wiedzieć?
|
Wysłany: 06-09-2013, 16:28
|
|
|
jesli sprawna, to cena calkiem dobra |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21013 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
GrzesiekP
Forumowicz
Auto: Carisma1,8 GDI 1998r.
|
Wysłany: 06-09-2013, 21:03
|
|
|
Witam
Autko fajne 1,8gdi napewno bedzie smigać dobrze jeżeli powięci sie mu trochę więcej uwagi. Po 2000 roku zaczeli w carismach montować francuskie skrzynie biegów wiec może to być kolejny problem pod względem awaryjności, pozatym nie wiem czy po 2000 roku carismy wychodziły w ocynkowanej budzie - moim zdaniem nie. |
|
|
|
 |
glina
Mitsumaniak

Auto: Carisma
Pomógł: 11 razy Dołączył: 20 Lis 2010 Posty: 455 Skąd: mam to wiedzieć?
|
Wysłany: 07-09-2013, 09:52
|
|
|
GrzesiekP napisał/a: | Witam
Autko fajne 1,8gdi napewno bedzie smigać dobrze jeżeli powięci sie mu trochę więcej uwagi. Po 2000 roku zaczeli w carismach montować francuskie skrzynie biegów wiec może to być kolejny problem pod względem awaryjności, pozatym nie wiem czy po 2000 roku carismy wychodziły w ocynkowanej budzie - moim zdaniem nie. |
francuskie byly zawsze do 1,6 i diesli
gdi mialy japonskie skrzynie
rocznik nie gra roli
ocynk był w cari tez zawsze, ciezko spotkac jakas naprawde mocno zardzewiala |
|
|
|
 |
kamir
Mitsumaniak TK

Auto: Carisma GLX 1.8 SOHC+LPG '96r
Pomógł: 27 razy Dołączył: 14 Lip 2010 Posty: 727 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 07-09-2013, 10:41
|
|
|
glina, francuskie skrzynie są też w 1.8 SOHC oraz 1.8 MSX.
Co nie zmienia faktu, iż w GDI są tylko japońskie skrzynie. |
|
|
|
 |
pyza
Forumowicz
Auto: carisma gdi 125KM elegance
|
Wysłany: 10-09-2013, 23:20
|
|
|
ocynk był w cari tez zawsze, ciezko spotkac jakas naprawde mocno zardzewiala[/quote]
skoro byl ocynk to chyba z jednenj strony.wiele carism widzialem i moge wymienic pare wad . wlew benzyny lekko koroduje,blotnik krawedzie splywowe od lewej strony w okolicach chlapaczy zbiera sie syf i zapycha otwory splywowe i tam lakier sie odparza i korodije.nadkola tylne sa z blachy nie osloniete plastikowym nadkolem od wewnatz jest warstwa ochronna bitumiczna a od lewej strony w okolicach kola zapasowego,tlumika jest tylko dana warstwa podkladu szarego ktora to koroduje.nie pisze tu o konkretnym rdzewieniu ale wykwinty sa.a jak ocynk to cos nie bardzo.mowa o carisma po lifcie nie tluczonym |
_________________ elegance |
|
|
|
 |
emjot
Mitsumaniak

Auto: Space Star '02 Family 1.6 LPG
|
Wysłany: 11-09-2013, 08:55
|
|
|
GDI? Ja się zastanawiam po co wchodzić w taki silnik - nie bezproblemowy, wtrysk bezpośredni (nie założysz LPG), a osiągami i spalaniem nie powala jakoś szczególnie... szczególnie w samochodzie ok. 10 letnim... mój sąsiad chyba miał do sprzedania Cari 1.6 w ori przebiegu 110kkm (w rodzinie od początku), muszę się go dopytać. Cena nawet niższa jak w ogłoszeniu... ja bym tam takie auto wolał... |
|
 |
pyza
Forumowicz
Auto: carisma gdi 125KM elegance
|
Wysłany: 11-09-2013, 23:12
|
|
|
emjot napisał/a: | GDI? Ja się zastanawiam po co wchodzić w taki silnik - nie bezproblemowy, wtrysk bezpośredni (nie założysz LPG), a osiągami i spalaniem nie powala jakoś szczególnie... szczególnie w samochodzie ok. 10 letnim... mój sąsiad chyba miał do sprzedania Cari 1.6 w ori przebiegu 110kkm (w rodzinie od początku), muszę się go dopytać. Cena nawet niższa jak w ogłoszeniu... ja bym tam takie auto wolał... |
no to nie jest tak do konca.jesli stawiasz na LPG to sobie daruj ten motor. z tego co obczajam to silnik jest prosty tylko trzeba sie zaznajomic z tematem od tego jest forum.a spalanie to ja sobie chwale.no zalezy jak trafisz.kazde uzywane auto nie wiadomo jakiej marki moze byc pulapka lub szczesciem |
_________________ elegance |
|
|
|
 |
|