|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS GDI] kontrolka silnika w zakrecie/przechyle |
Autor |
Wiadomość |
dsowek88
Nowy Forumowicz
Auto: MSS GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-09-2013, 18:59 [MSS GDI] kontrolka silnika w zakrecie/przechyle
|
|
|
Witam wszystkich.
Jestem posiadaczem 2 Misków, ale w jednym z nich Space Star GDI zaczęła świecić mi się kontrolka silnika podczas zakrętów czyli w momencie małego przechyłu na boki.
Może ktoś z Was zna te objawy i może jakoś nakierować mnie gdyż wiele spraw technicznych mogę wykonać sam tylko nie mam pojęcia jakie mogą być tego przyczyny.
Proszę o jakaś pomoc i dziękuje wszystkim. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21006 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 09-09-2013, 19:09
|
|
|
A może zapala ci się kontrolka od poziomu płynu do spryskiwacza .
Jeśli jednak jest to check to podepnij pod kompa i sprawdź co to za błąd. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
Macenty
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Star 1,8 GDI
|
Wysłany: 11-09-2013, 21:54 Re: kontrolka silnika lub SPRYSKIWACZA w zakrecie/przechyle
|
|
|
Hej!
Miałem te same objawy na zakrętach i wyboistych drogach, wtedy też miałem dusze na ramieniu,ale okazało się, że to mruga "też" żółty wskaźnik o kończącym się płynie do spryskiwacza (tzn. że jest mniej niż 0,5L). Wskaźnik od silnika jest bardziej na środku pod zegarami a wskaźnik od spryskiwacza bardziej po prawej pod obrotomierzem i jak szybko mruga to się można pomylić. Czego Ci życzę.
Dolej płynu do spryskiwacza a jak nie pomoże podpiąć auto pod komputer. Chyba że masz Spejsa GDI poliftowego bo w tych już nie było czujnika w spryskiwaczu to może oznaczać silnik.
Pozdrawiam
dsowek88 napisał/a: | Witam wszystkich.
Jestem posiadaczem 2 Misków, ale w jednym z nich Space Star GDI zaczęła świecić mi się kontrolka silnika podczas zakrętów czyli w momencie małego przechyłu na boki.
Może ktoś z Was zna te objawy i może jakoś nakierować mnie gdyż wiele spraw technicznych mogę wykonać sam tylko nie mam pojęcia jakie mogą być tego przyczyny.
Proszę o jakaś pomoc i dziękuje wszystkim. |
|
|
|
|
 |
|
|