|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lancer X Intense |
Autor |
Wiadomość |
VanRaziel
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1.6 Intense
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-06-2015, 22:22 Lancer X Intense
|
|
|
Witam wszystkich Mitsumaniaków:)
Przyznam się szczerze, że nie planowałem zakupu Miśka, w kręgach moich zainteresowań były tylko Japońce - Lex IS 220-250, Honda Accord i ewentualnie Avensis ale jakoś o Mitsu nie pomyślałem, chociaż rok temu na zajęciach kumpel z roku wspomniał o niewygórowanej cenie jak za nowe auto.
I ta informacja została gdzieś zaszufladkowana i czekała na odświeżenie... ale do rzeczy.
W kwietniu zacząłem poważnie rozglądać się za samochodem, oczywiście w grę wchodziła tylko używka, jakiś 3-4 latek. Jako, że mieszkam w Mysłowicach gdzie znajduję się chyba największa giełda samochodowa przynajmniej na Śląsku to też co tydzień jestem tam pocieszyć oko.
Logicznym było, że poszukiwana zacznę od giełdy i znalazłem na niej fajnego Accorda z 2011 w benzynie, w zasadzie najbardziej nastawiony byłem na Accorda więc z gościem umówiłem się na oględziny w poniedziałek.
Problem tkwił tylko w tym, że ten accord był w automacie....za nic w świecie nie chciałem automatu, poprzedni samochód był w automacie (omega) więc teraz chciałem mieć manualkę; Nazajutrz przed oględzinami tego Accorda odwiedziłem salon Hondy z nadzieją znalezienia dobrych używanych egzemplarzy z dobry wyposażeniem i manualką, niestety ani jednego nie było...
Podczas powrotu z salonu Hondy mijaliśmy salon Mitsu, mineliśmy go ładnie (i właśnie wtedy przypomniał mi się kumpel który o Lancerze wspominał rok temu, naszła mnie myśl, żeby jednak wejść i zobaczyć) i kazałem swojemu Tacie nawrócić i zawitać do salonu Mitsubishi.
Wierzcie lub nie, ale po wejściu do salonu i rzuceniu okiem na wyposażenie, wygląd i cenę Miśka
spojrzeliśmy na siebie i wiedziałem jak to się dalej potoczy... Decyzja była natychmiastowa i powiem szczerze, że to była chyba najlepsza decyzja jaką mogłem podjąć.
Oczywiście obsługa bardzo miła i sympatyczna, czego nie mogę powiedzieć o salonie Hondy.
Szybka rezerwacja, wpłata zaliczki i pozostało tylko doposażenie. Zapomniałem o jednostce - 1.6 117km benzyna (wyboru nie było, obecnie dostępny jest jedynie ta wersja silnikowa)
p.s.
Zabawna sytuacja, bo miśka kupiłem 13 kwietnia, w numerze nadwozia końcówka to 1313 więc i na blachach nie mogło 13 zabraknąć:)
P.s.2
Z doposażenia:
Musiałem wziąć spojler, aż się prosiło. X-tka sama w sobie stanowi świetną bazę do modyfikacji,
z odrobiną wyczucia można go bardzo fajnie zindywidualizować, oprócz spojlera światła LED w postaci ringów - tak tak, z Outlandera.
 |
|
|
|
 |
VanRaziel
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 22-06-2015, 22:40
|
|
|
Dzisiaj wrócił z doposażenia o owiewki na tył, nowe nakładki progowe (foty zrobię jutro) i emblemat Ralliarta.
  |
|
|
|
 |
jareckiente
Forumowicz
Auto: Saab 9-3 2.0T SE
|
Wysłany: 23-06-2015, 07:16
|
|
|
Bardzo fajny Jedyne co mi w tych samochodach przeszkadza to silniki, 1.6 wydaje mi sie troche za malo. Zadowolenia życzę |
|
|
|
 |
drexvs
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Wrz 2012 Posty: 405 Skąd: Myszków
|
Wysłany: 23-06-2015, 10:12
|
|
|
VanRaziel napisał/a: | i emblemat Ralliarta. |
A co on ma w sobie z Ralliarta ? 117 koni ?
Widzę. że powoli wchodzi do mitsu moda na znaczki, jak '' M połery '' w 116i BMW |
|
|
|
 |
tyku
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Pomógł: 56 razy Dołączył: 25 Sty 2012 Posty: 3004 Skąd: INTERNET
|
Wysłany: 23-06-2015, 12:02
|
|
|
VanRaziel, Gratulacje Zapraszamy do naszego działu: http://forum.mitsumaniaki.pl/index.php?c=48
Pościągaj znaczki Ralliarta i będzie przepiękny. |
_________________ MITSUBISHI LANCER 1.8 (4B10) Sportback - Red Metallic (P26)
Rok produkcji: 2010.
 |
|
|
|
 |
VanRaziel
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-06-2015, 20:49
|
|
|
jareckiente napisał/a: | Bardzo fajny Jedyne co mi w tych samochodach przeszkadza to silniki, 1.6 wydaje mi sie troche za malo. Zadowolenia życzę |
Dzięki serdeczne:)
Zostało jeszcze kilka rzeczy do zrobienia i będzie idealny...
co do silnika... daje sobie całkiem nieźle radę, sam bałem się o to jak będzie się zbierał itd, ale jazda próbna rozwiała moje wątpliwości i jest okey, silnik jest elastyczny, auto nawet nieźle się zbiera, spalanie wydaje się być też rozsądne.
Wiadomo Evo to to nie jest, ale jeśli można upiększyć Miśka, żeby jeszcze bardziej cieszył oko to dlaczego nie.
tyku
Dzięki:)
Emlemat jest tylko jeden w przednim grillu i zostaje:)
Dodał mu uroku, a jest na tyle dyskretny, że po oczach nie bije więc nie zamierzam go zdejmować, ale dzięki za uwagi:) |
|
|
|
 |
|
|