|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Co to za wynalazek? |
Autor |
Wiadomość |
diverek
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III 3.2 DID Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Cze 2016 Posty: 21 Skąd: Kostrzyn nad Odrą
|
Wysłany: 04-09-2016, 21:26 Co to za wynalazek?
|
|
|
Dzisiaj, jadąc jako pasażer, w oko wpadła mi klapka, koło przednich drzwi pasażera. Po jej ściągnięciu, ukazał mi się gadżet jaki zobrazowałem na zdjęciach.
Domyślam się ze jest to chip tuningujący parametry silnika. 145 kW oznacza że auto powinno mieć około 195 KM. Czy ktoś z Was podnosił moc silnika w swoim Pajero? Czy nie jest to groźne dla skrzyni biegów i innych podzespołów? Czy jest to szpej bezobsługowy, czy też trzeba go raz na jakiś czas regulować, dostajać czy coś takiego? W Google, wpisując nazwy z puszki, nic nie mogę znaleźć niestety. |
|
|
|
 |
Sebastian_T
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Pomógł: 7 razy Dołączył: 26 Lut 2009 Posty: 229 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
diverek
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III 3.2 DID Long
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Cze 2016 Posty: 21 Skąd: Kostrzyn nad Odrą
|
Wysłany: 05-09-2016, 14:28
|
|
|
Firmę Ralliart Germany znalazłem. Zajmują się profesjonalnym przygotowywaniem aut mitsubishi do motosportu. Z ciekawostek wynalazłem, że przygotowywali kiedyś pajero dla Juty Kleinschmidt na Dakar. Natomiast o tym konkretnym chipie z mojego paździocha nic nie mogę znaleźć. A skoro go mam to chciałbym co nieco o nim wiedzieć. A może jest ktoś z okolic Kostrzyna nad Odrą, kto ma pajero III 3.2 DID w automacie i bez chipa. Z chęcią bym porównał osiągi swego i takiego bez przeróbek. |
|
|
|
 |
|
|