|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA2A/W 2.0] Woda na przedniej szybie |
Autor |
Wiadomość |
rothen
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-09-2013, 11:07 [EA2A/W 2.0] Woda na przedniej szybie
|
|
|
Witam,
wsiadam wczoraj do auta(była już około godzina 22), zimno i wilgotno na dworze. Galant pokryty 'rosą', no ale przy tej pogodzie to normalka.
Problem polega na tym, że przednia szyba była zaparowana. Ale nie była zaparowana 'suchą' parą tylko była na na niej spora ilość skroplonej wody. Nawiew nie pomagał, musiałem wycierać szybę ręcznikiem by cokolwiek widzieć.
Ciężko mi to ubrać w słowa, ale w skrócie szyba była mokra i zaparowana w środku w taki sposób, jak z reguły paruje na zewnątrz - para z dużą ilością wody. Rano zauważyłem również, że w obiciu drzwi kierowcy znajduje się woda (wszystkie inne drzwi okej). Mechanizm opuszczania tej szyby również świrował.
Dodam, że jeżdżę Galem od marca i nic takiego się nie działo. Nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale problem pojawił się po tym jak przyciemniłem szyby. Wiem, ze gościu wyciągał szyby boczne do przyciemnienia (łącznie z przodem).
Dodaję fotki, które może lepiej zobrazują problem. Z góry dzięki za pomoc!
http://pokazywarka.pl/r48ik1/ |
Ostatnio zmieniony przez rothen 28-09-2013, 13:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
malina_drizzt
Forumowicz

Auto: Galant 2.5v6
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Lip 2010 Posty: 453 Skąd: Tam gdzie szczury są większe od kotów
|
Wysłany: 28-09-2013, 11:22
|
|
|
Zdejmij boczki drzwi i sprawdź czy założona jest folia izolująca wnętrze drzwi od boczków.
Pewnie jest rozerwana albo nie ma jej wcale i woda po szybie leje się do środka. |
_________________ ...
Każdy się spina jak plandeka na żuku.
...
 |
|
|
|
 |
JarAsNo1
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 2.5 v6
|
Wysłany: 29-09-2013, 15:34
|
|
|
Sprawdź tez czy odwodnienie drzwi jest drożne...żeby woda nie stała w drzwiach...takie dziurki na dole drzwi widoczne od zewnętrznej strony po otwarciu
[ Dodano: 29-09-2013, 15:35 ]
...wewnętrznej*...(sorki t9) |
|
|
|
 |
rothen
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.0
|
Wysłany: 29-09-2013, 22:53
|
|
|
Dzięki za podpowiedzi chłopaki, na weekend zabieram sie za rozkręcanie drzwi i zobaczymy czy to faktycznie to, o czym mówicie. Jeszcze raz dzięki i dam znać jak pójdzie.
No i tak jak mówiłeś, izolacja rozdarta. Zaklejam i powinno być dobrze, dzieki bardzo ! |
|
|
|
 |
|
|