Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EA2A/W 2.0] Woda na przedniej szybie
Autor Wiadomość
rothen 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-09-2013, 11:07   [EA2A/W 2.0] Woda na przedniej szybie

Witam,
wsiadam wczoraj do auta(była już około godzina 22), zimno i wilgotno na dworze. Galant pokryty 'rosą', no ale przy tej pogodzie to normalka.

Problem polega na tym, że przednia szyba była zaparowana. Ale nie była zaparowana 'suchą' parą tylko była na na niej spora ilość skroplonej wody. Nawiew nie pomagał, musiałem wycierać szybę ręcznikiem by cokolwiek widzieć.

Ciężko mi to ubrać w słowa, ale w skrócie szyba była mokra i zaparowana w środku w taki sposób, jak z reguły paruje na zewnątrz - para z dużą ilością wody. Rano zauważyłem również, że w obiciu drzwi kierowcy znajduje się woda (wszystkie inne drzwi okej). Mechanizm opuszczania tej szyby również świrował.

Dodam, że jeżdżę Galem od marca i nic takiego się nie działo. Nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale problem pojawił się po tym jak przyciemniłem szyby. Wiem, ze gościu wyciągał szyby boczne do przyciemnienia (łącznie z przodem).

Dodaję fotki, które może lepiej zobrazują problem. Z góry dzięki za pomoc!
http://pokazywarka.pl/r48ik1/
Ostatnio zmieniony przez rothen 28-09-2013, 13:19, w całości zmieniany 1 raz  

malina_drizzt 
Forumowicz

Auto: Galant 2.5v6
Wysłany: 28-09-2013, 11:22   

Zdejmij boczki drzwi i sprawdź czy założona jest folia izolująca wnętrze drzwi od boczków.
Pewnie jest rozerwana albo nie ma jej wcale i woda po szybie leje się do środka.

JarAsNo1 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.5 v6
Wysłany: 29-09-2013, 15:34   

Sprawdź tez czy odwodnienie drzwi jest drożne...żeby woda nie stała w drzwiach...takie dziurki na dole drzwi widoczne od zewnętrznej strony po otwarciu

[ Dodano: 29-09-2013, 15:35 ]
...wewnętrznej*...(sorki t9)

rothen 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.0
Wysłany: 29-09-2013, 22:53   

Dzięki za podpowiedzi chłopaki, na weekend zabieram sie za rozkręcanie drzwi i zobaczymy czy to faktycznie to, o czym mówicie. Jeszcze raz dzięki i dam znać jak pójdzie.

No i tak jak mówiłeś, izolacja rozdarta. Zaklejam i powinno być dobrze, dzieki bardzo !

Odpowiedz do tematu