|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] Galant 2,0 GLS Bielsko Biała |
Autor |
Wiadomość |
keyzee
Nowy Forumowicz
Auto: Ford
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-09-2013, 12:36 [EAx 97-04] Galant 2,0 GLS Bielsko Biała
|
|
|
Hej
Oglądał ktoś tego Galant na żywo ?Podpowie ktoś coś o nim?
Sprzedam Galanta GLS 2.0 benzyna + LPG kombi
Rocznik 1997, przebieg 221 tys. km
Auto użytkowane na bieżąco przez faceta (który wie jak się z autem obchodzić), w bardzo ładnym stanie zarówno wizualnie i technicznie, nie zgnite, na bieżąco serwisowane i wymieniane części - jeżdżę ostatnio głównie na trasie i cenię sobie bezpieczeństwo.
Auto bardzo oszczędne z racji LPG - regularny serwis i wymiana filtrów (jak się nie reguluje to się częściej tankuje).
Ostatnio wymieniane:
- nowe OC do 08.2014
- olej i filtr oleju - ok 500 km.
- tarcze i klocki hamulcowe przód - ok 1 tys. km
- uzupełniony płyn w klimatyzacji - ok 2 tys.km
- cewki i kable wysokiego napięcia - komplet - ok 3 tys.km
- sonda lambda - ok 3 tys.km
- lewy przegub i prawy wahacz prosty - ok 5 tys.km
- koło pasowe wału napędowego i paski - ok 10 tys.km
- listwa wtryskowa LPG - ok 15 tys.km
Wyposażenie:
- Automatyczna klimatyzacja
- Centralny zamek + pilot
- Wspomaganie kierownicy
- 4 x szyby el. (automat)
- Airbag
- Białe kierunki z przodu i na błotnikach
- Progi i nakładki na błotniki w kolorze nadwozia
Felgi na zdjęciach: Oryginał Mitsubishi Colt 2006 16" po renowacji + opony letnie (ew. zimowe) 205/55R16 za dopłatą ok 500 zł.
Normalnie w podanej cenie mam do niego felgi 15" stalowe z kompletem opon zimowych i ew. letnich.
Zapraszam do obejrzenia w Bielsku-Białej lub Wrocławiu po wcześniejszym kontakcie telefonicznym.
ogloszenie |
|
|
|
 |
Bartekkita
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 kombi
Pomógł: 16 razy Dołączył: 12 Lut 2013 Posty: 1190 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 03-09-2013, 23:23
|
|
|
auto ma wymieniony drążek zmiany biegów i polakierowaną kierownicę co w duża wątpliwość poddaje podany przebieg. Oczywiście właściciel może mieć bardzo kwaśny pot, dotykać tych elementów okurzonymi/usmarowanymi rękoma. Poproś o więcej zdjęć(komora silnika, nadkola) i jakbyś był dalej zainteresowany to mogę Ci go pooglądać we Wrocławiu |
_________________ Jest:
Citroen C4 Coupe VTS 2.0 177KM - Ryszard, 2017 - ???
Paulinowy - Saab 93 1.8t 01.2014r. - ???
Był:
Misiek - Galant, 1999 kombi, Avance, Nardi Torino. 05.2013 - 01.2018 |
|
|
|
 |
herbu
Nowy Forumowicz
Auto: Skoda Fabia SDI
|
Wysłany: 25-09-2013, 11:22
|
|
|
Bartekkita napisał/a: | jakbyś był dalej zainteresowany to mogę Ci go pooglądać we Wrocławiu |
Sam jestem zainteresowany tym autem. Chciałem go oglądnąć w Bielsku, gdzie mieszkam, ale niestety właściciel przebywa obecnie we Wrocławiu i w najbliższym czasie nie wybiera się do Bielska. Więc, miałbym wielką prośbę - czy mógłbyś dla mnie oglądnąć to auto? Oczywiście odwdzięczę się |
|
|
|
 |
Bartekkita
Mitsumaniak
|
Wysłany: 26-09-2013, 18:51
|
|
|
herbu, dzwoniłem, ale nie odpowiada. Spróbuję się umówić na jutro ew sobotę lub poniedziałek
[ Dodano: 26-09-2013, 19:48 ]
Umowilem sie na jutro na 11 |
_________________ Jest:
Był:
|
|
|
 |
Paso
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 2.0 EA2W '00 LPG
|
Wysłany: 27-09-2013, 20:56
|
|
|
i jak byłeś może oglądać tego gala?? |
|
|
|
 |
Bartekkita
Mitsumaniak
|
Wysłany: 27-09-2013, 22:42
|
|
|
Byłem oglądałem. Właściciel nabył Gala w Polsce w Zamościu niecałe 3 lata temu. Galant w ciągłym normalnym użyciu nie był picowany na pokaz. Mechanicznie na pierwszy rzut oka wszystko ok. Olej tak jak w opisie widać, że świeżo wymieniany(od góry jakiś poważnych wycieków nie zauważyłem), płyn chłodniczy też raczej czysty bez jakiś szlamów kamienia itp. Podczas przejażdżki(niestety Pan nie dał się przejechać tylko mnie przewiózł) nie słychać jakiś niepokojących stuków z zawieszenia, plastiki też zachowują się przyzwoicie poza stukami spod schowka pasażera, Pan jak sam się przyznał wymieniał filtr kabinowy i od tego czasu coś tam sobie lata. Nie działa ręczny ponoć wymieniona lewa linka została tylko prawa do zrobienia. Samochód odpala na benzynie i płynnie przełącza się na gaz po zagrzaniu. Samochód ma nowe tarcze z przodu. Karoseria nie wpada w wibracje nawet przy mocniejszym hamowaniu, nie zauważyłem też drgań na kierownicy. Karoseria ogólnie nie przeraża, wszystko po konserwowane niestety w wersji budżetowej czyli ktoś spaprał robotę(dobrze widać na zdjęciach). Nadkola już po regeneracji niestety znowu wychodzą purchle, ale blachy się jeszcze prawie nie rozdwoiły i ogólnie nie brakuje żadnych części nadkola wewnętrznego. W bagażniku rdza też kiedyś gościła wszystko zrobione, ale niestety z podobnymi efektami. Podwozie jak na Galanta w stanie niezłym. Podobno Pan przyłożył uwagę głównie do konserwacji podłóżnic(myślę, że warto byłoby na to zwrócić uwagę przy oględzinach auta od spodu. Z zewnątrz samochód wygląda ładnie nie widać rys ani wgnieceń. Felgi wyglądają ładnie bez większych uszkodzeń. Opony 16" bez spękań bocznych i wyglądają dobrze, niestety zapas bieżnika to 1mm.
Z miernika: tyle co nadkola robione tylnie, dodatkowo lewe przednie nadkole(okolo 350 um) lakier gubiony na drzwiach kierowcy. Maska też lakierowana(poprzednio była granatowa) za to rant bez oznak rdzy.
Na koniec: link do albumu
Osobiście uważam, że samochód wart jest dokładniejszego obejerzenia. |
_________________ Jest:
Był:
|
|
|
 |
Paso
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 2.0 EA2W '00 LPG
|
Wysłany: 30-09-2013, 07:47