|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jakie żarówki do podświetlenia deski rozdzielczej Carisma 00 |
Autor |
Wiadomość |
koraz
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 00" FL 1.6 LPG
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-08-2013, 14:44 Jakie żarówki do podświetlenia deski rozdzielczej Carisma 00
|
|
|
Cześć.
To mój pierwszy post. Jestem szczęśliwym posiadaczem Cari 00' po lifcie od kilku dni. No i jak to z nowo nabytym pojazdem próbuję coś ulepszyć. Chcę wymienić żarówki od pokładówki ale nie wiem jakie tam są. Chodzi mi o konkretny symbol R5, T5 itp.? Dodatkowo nie świeci mi przycisk awaryjnych, przycisk od przeciwmgielnych i regulacja lusterek. Też nie mogłem znaleźć jakie żarówki tam siedzą. Ostatni mankament to żarówka od pokrętła nawiewu.
Zastanawiałem się też nad wymianą np na ledowe czerwone, ponieważ mam czerwone podświetlenie radia i mogło by to fajnie wyglądać. W dzień jeżdżę na dziennych światłach więc te na konsoli nie będą aż tak eksploatowane i pewnie poświecą długo. Nurtuje mnie tylko pytanie o pokładówkę. Bo tam się palą cały czas. Jakich diod najlepiej użyć, a może barwione żarówki żarowe? Ktoś może robił coś takiego? Podpowiedzcie co najlepiej użyć. Żeby efekt był w miarę fajny, a żywotność dobra. Może ktoś ma jakieś fotki i chce się pochwalić? Będę wam wdzięczny.
Z góry dziękuję za podpowiedzi. |
|
|
|
 |
Batmanikus
Mitsumaniak CHORY ALE NATCHNIONY

Auto: Galant VIII / C5
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Sie 2013 Posty: 530 Skąd: Trzcianka
|
Wysłany: 29-08-2013, 15:24
|
|
|
Na forum jest kilka tematów o tym, więc szukaj |
_________________ www.mOTO-batman.pl - moje przygody nie tylko z motocyklem
Mitsubishi Galant VIII 2.0 LPG (2017-...)
Citroen C5 X Break 2.0 LPG (2016-...)
Chrysler Neon II 2.0 SE LPG (2015-2018)
VW Polo II Coupe LPG (2015-2015†)
Mitsubishi Carisma II 1.6 LPG (2013-2016)
Yamaha TDM 900 (2011-2018 :[ )
Yamaha XJ 600 N (2009-2011)
Opel Vectra A 1.6 (2008-...)
Jawa TS 350 (2008-2009) |
|
|
|
 |
koraz
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 00" FL 1.6 LPG
|
Wysłany: 28-09-2013, 14:45
|
|
|
Tak Kolego ale jest mowa o Cari 99' praktycznie we wszystkich tematach. Poza tym to co jest tam opisane np jak dostać się do komputera pokładowego to stek bzdur. Jest przynajmniej 15 śrub trzymających środkową konsolę. Trzeba wyjąć ramkę ze środka, która jest na 4 zaczepach, radio, popielniczkę i odkręcić osłonę przy kolanach. Dopiero wtedy pokarzą się wszystkie śruby. Roboty jest na 2-2,5h. Nie wiem kto tam pisał że trzeba tylko szarpnąć za kompem to zaczepy się odepną...? Tylko zapomniał o reszcie.
Dodatkowo próbowałem dowiedzieć się jakie żarówki potrzebuję żeby kilka razy nie robić tego samego. Też rzetelnej informacji nie znalazłem. Tylko wpisy że to żarówki T5.
Otóż też. Ale tylko 3 do pokładowego komputera. W zegarach są 4 W5W i jedna T5 do ekranika z kilometrami. W panelu klimy są wlutowane 2 diody, dają światło na przyciski od obiegu zamkniętego i ogrzewania szyby tylnej. Pomyślę czym to zastąpić. Resztę panelu klimy oświetlają 4 żarówki. To żarówki mini 4x10mm. Nie dobrałem się tylko jeszcze do panelu z regulacją lusterek.
Jak ktoś będzie chciał podpowiedzi to piszcie na PW. lub gg 43484349 |
Ostatnio zmieniony przez koraz 01-10-2013, 19:01, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
adi77
Nowy Forumowicz adi77
Auto: carisma 1.8GDI,125km,klima,97r
|
Wysłany: 29-09-2013, 12:01
|
|
|
Witajcie .Właśnie kupiłem carismę 1.8GDI,97r. 125km,klima,w sumie to full wersja chyba z dziwnym panelem centralnym typu niebieskie włókno węglowe,automatyczna klima. Nie bardzo wiem co to za wersja? Oczywiście są tez problemy,mianowicie przy wciskaniu sprzęgła słychać jakby huczące łożysko,jest też problem z wybieraniem biegów tzn.każdy wchodzi aletrzeba wrzucać stopniowo przez luz. Może ktoś mi coś podpowie?
[ Dodano: 29-09-2013, 12:04 ]
Moż podpowiecie mi też jakie są ceny ewentualnych napraw? Z góry dzięki |
|
|
|
 |
|
|