|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
wyprany kluczyk |
Autor |
Wiadomość |
lolek93
Nowy Forumowicz
Auto: lancer 1.6 VII
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-10-2013, 15:17 wyprany kluczyk
|
|
|
witam ponownie .
Dzisiaj rano wyprałem kluczyk z pośpiechu postanowiłem spróbować odpalić auto z włączonym alarmem ,niestety okazało się że nie kręci rozrusznik.Wyczyściłem i wysuszyłem kluczyk przy próbie otwarcia samochodu kluczykiem jest brak reakcji,przy wyciągnięciu i wsadzeniu ponownie nowej baterii mruga czerwona dioda i 5krotnie mrugają z przerwami kierunkowskazy i samochód nie otwiera się.Drugiego kluczyka aktualnie przy sobie nie mam ale posiada on dodatkową małą ramkę z 4 cyframi czy jest to kod do immobilizera ? |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 02-10-2013, 16:03
|
|
|
Ale to nie jest tak, że jak nie otworzyłeś z centralnego to nie wyłączył się alarm? Bo może alarm odcina rozrusznik? Immobilizer to mała pastylka, musiałbyś mieć super pecha, żeby ją uszkodzić w praniu.... A po drugie bez immobilizera chyba nie ma zapłonu (rozrusznik kreci). |
|
|
|
 |
lolek93
Nowy Forumowicz
Auto: lancer 1.6 VII
|
Wysłany: 02-10-2013, 16:46
|
|
|
Dziękuje za odp.
Masz racje to alarm odcina rozrusznik.
Przed chwila sprawdzałem drugim kluczykiem i wszystko działa normalnie,tym wypranym kluczykiem odpaliłem normalnie auto,jednakże jak wsadziłem bateryjkę na miejsce(wypranym kluczyku) zaczął wyć alarm .Się tak zastanawiam czy aby nie było zwarcia na tym wypranym kluczyku. |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 02-10-2013, 17:00
|
|
|
Tam jest centralny zasilany baterią. No jak się zepsuł to zdaje się można kupić używany kluczyć na allegro, przełożyć sam moduł centralnego i poszukać procedury programowania (chyba gdzieś na forum jest, ale nie wiem czy działa w CS-ie) centralnego lub ASO. |
|
|
|
 |
|
|