Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Blokada mostu K64, pneumatyczna
Autor Wiadomość
Papaj 
Forumowicz
Eksplorator

Auto: L200 KB4 190 KM 2008r.
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 10-11-2013, 23:01   Blokada mostu K64, pneumatyczna

Cześć, przyznaje się, że z niechęcią pisze posta gdyż juz dawno stwierdziłem iż forum nie żyje i jest ..... "/ Każdy problem musiałem rozwiązać sam. Może tym razem się uda. Do rzeczy. Blokada mostu L200, pneumatyczna, 2002 rok, kompresor pracuje, czujnik był działający. Nie zapina po jednej delikatnej akcji. Czy ma ktoś wiedze a pro po membrany, czy to naprawialne? Prosze o info pilne!!! zamierzam rozebrać "dupę". Wszelkie sugestie mile widziane, (sensowne). ASAP.... Pozdro Papaj

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 11-11-2013, 08:47   

Napisałeś dopiero drugi problem. Więc nie wiesz czy żyje czy nie:)
Napisz dokładnie jaki jest objaw?

Papaj 
Forumowicz
Eksplorator

Wysłany: 11-11-2013, 19:57   

zbyszekm2 napisał/a:
Napisałeś dopiero drugi problem. Więc nie wiesz czy żyje czy nie :)

Powiedz, jak myślisz dlaczego nie pisałem więcej????? Macie wgląd do logów. Więc można sprawdzić kiedy i ile user był na forum. Ale nie w tym rzecz. co tu pisać o tym, nie rozumiem. Jeżeli ktoś się zna na tym to odpowiada czy jest naprawialna czy nie. Kompraser pompuje, czujnik sprawny. Próby zapięcia podczas jazdy, na podnośniku = niepowodzenie. Wszystko przejrzane więc prawdopodobnie jękneła membrana, co więcej.
Proste pytanie czy ktoś wie, naprawialne czy szukać drugiej?

ps. Zbyszek policz sobie liczbę postów bez odpowiedzi....... a później zastanów sie dlaczego nie pytałem o pomoc w innych tematach, zanim się doczekasz na odpowiedź......
Pozdro Papaj

zbyszekm2 
Forumowicz

Wysłany: 11-11-2013, 20:40   

napisałeś, ze nie zapina na podnośniku a patrzyłeś w czasie jazdy?

lesmen 
Mitsumaniak

Auto: Carisma1,9TD & PajeroI&
Wysłany: 11-11-2013, 21:11   

A pompa pompuje i się zatrzymuje czy ciągle chodzi gdy chcesz załączyć?

Papaj 
Forumowicz
Eksplorator

Wysłany: 11-11-2013, 22:01   

zbyszekm2 napisał/a:
napisałeś, ze nie zapina na podnośniku a patrzyłeś w czasie jazdy?

Proszę czytaj posty ze zrozumieniem, piętro wyżej napisałem, że jazda+ podnośnik nie zapieła się.
Lesmen tak kompresor pracuje cały czas, czyli próbuje ją zapiąć. Nie zaglębiałem się jeszcze w manuale. Wiem, że membrana wymaga ciśnienia 0,8 bar. Spróbuje jeszcze założyc zworkę na kostkę od czyjnika czy jak zczyta zapięcie to przestanie pompować. Nie sprawdziłem jeszcze zegarem ile pompuje mój. Co by nie było wiecej pytań- Tak! cała operacja przebiega na zapiętym 4LO. Potrzebuję pomocy, i prosze nie traktować mnie jak osoby, która wie, że kluczyk sie przekręca a paliwo wlewa pod klapką z lewej strony. Dzięki za każda pomoc (rzeczową)
Pozdro Papaj.

Heilsberg 
Forumowicz
USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Wysłany: 11-11-2013, 22:41   

Kierownik, przestać fochami strzelać, że tak tu nikt nie pomaga. Ty na razie też nikomu nie pomogłeś.
Na początek przeczytaj (ze zrozumieniem jak sam radzisz kolegom) rozdział 27 serwisówki i dokonaj sprawdzenia szczelności, pompki i RD lock ECU. Inaczej to se możemy wróżyć.

Papaj 
Forumowicz
Eksplorator

Wysłany: 11-11-2013, 22:52   

Heilsberg napisał/a:
Kierownik, przestać fochami strzelać, że tak tu nikt nie pomaga. Ty na razie też nikomu nie pomogłeś.
Na początek przeczytaj (ze zrozumieniem jak sam radzisz kolegom) rozdział 27 serwisówki i dokonaj sprawdzenia szczelności, pompki i RD lock ECU. Inaczej to se możemy wróżyć.

Lubię rzeczowe odpowiedzi, co do reszty to już niech będzie nie dyskutuje. Obiecuję poprawę :mrgreen: i bedę meldował czy coś wydumałem. A pro po jak wiesz to wytłumacz co można sprawdzić za szczelność, wężyk od pompki do głowki. Zaoszczędzisz mi dumania 8) .
Jest tylko jedno ALE, czy w końcu ktoś mi odpisze na moje pytanie? Bo dalej nie wiem czy blokada jest naprawialna :?

Heilsberg 
Forumowicz
USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Wysłany: 11-11-2013, 23:00   

Chłopie, przeczytaj ten 27 rozdział bo chyba nie ma sensu, bym przepisywał tu serwisówkę. Jeśli masz zamiar to sam naprawiać, to albo zacznij od diagnozy zgodnie ze sztuką byś wiedział co zdechło albo daj sobie spokój i jedź do fachowca. Problem może wcale nie leżeć w moście.

lesmen 
Mitsumaniak

Auto: Carisma1,9TD & PajeroI&
Wysłany: 11-11-2013, 23:08   

Ja radzę włączyć załączenie blokady i gdy pompka chodzi wejść pod auto i dokładnie zobaczyć czy czasem gdzieś rurka idąca do mostu nie jest dziurawa. Ja dokładnie tak miałem i zupełnie na dojściu do mostu puszczało.

zbyszekm2 
Forumowicz

Wysłany: 12-11-2013, 07:23   

Poduszki nie da się naprawić. Ale można ją przełożyć.
Jak będziesz zapinał most to posłuchaj czy w moście coś pyka.

Odpowiedz do tematu