|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Taśma poduszki w 1.6 CS0 |
Autor |
Wiadomość |
woofer
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.6 2004
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-10-2013, 21:22 Taśma poduszki w 1.6 CS0
|
|
|
Witam,
Mam problem, wczoraj podczas jazdy pojawiło sie dziwne chrobotanie podczas kręcenia kierownicą.
Dzisiaj rozkręciłem obudowę kierownicy, i zobaczyłem, że najprawdopodobniej problemem okazała się taśma od podszuki powietrznej - została poskręcana i wyszarpana.
W tej chwili po przekręceniu stacyjki nie gaśnie mi kontrolka SRS.
Nie wiem czy to typowy problem tego modelu.
Jak się dostać do tej taśmy, aby móc ją wymienić, jakie śruby wykręcać, nie chce aby przypadkiem poduszka mi wystrzeliła....\\
czy można ją kupić w sklepie z częściami?
Dla lepszego rozeznania sytuacji wstawiam zdjęcie, na którym widać kawałek wyciągniętej, wyszarpanej taśmy.
 |
|
|
|
 |
cefaloid
Forumowicz
Auto: 1.6
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Maj 2010 Posty: 388 Skąd: Kraków
|
|
|
|
 |
woofer
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.6 2004
|
Wysłany: 08-10-2013, 21:33
|
|
|
dzięki za szybką odpowiedź.
wyczytałem na forum, że z lewej strony jest otwór z miejscem na imbus 10mm,
u mnie jest taki otwór ale nie widze w nim miejsca na imbus...jutro rozkręcę kiere i postaram się kupić taśme - jeśli się da...
[ Dodano: 11-10-2013, 21:56 ]
Zamówiłem taśmę.
Na pierwszy rzut oka była taka sama.
Okazało się że kostka którą się wpina do kierownicy jest na 4 piny, natomiast przy kierownicy jest złącze na 2 piny.
Pytanie - czy jest to możliwe, że poprzednik coś motał przy kablach od taśmy, czy też może taśma którą kupiłem pochodzi z innego modelu?
Mam zamiar rzerobić nową taśme - jej kostki aby pasowały do 2 pinowego gniazda od kierownicy - czy nie będzie z tym problemu, czy jest to wykonalne? pytam bo nie wiem czy odesłać taśme czy też właśnie przerobić ją.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
http://www.fotoszok.pl/sh...000672.jpg.html
http://www.fotoszok.pl/sh...000673.jpg.html
[ Dodano: 12-10-2013, 18:25 ]
mimo, że nie doczekałem sie odowiedzi postanowiłem przerobić wtyczki.
Wszystko się udało. Kontrolka SRS zgasła. jak narazie samochód jezdzi.
Posprawdzałem inne aukcje na allegro i okazało się, że aukcja na której kupiłem taśmę miała zły opis - sama taśma pasuje do modelu wyżej.
Jednak po lekkiej modyfikacji nadaje się do starszego modelu.
To tak na przyszłość jakby ktoś miał podobny problem
Pozdro. |
|
|
|
 |
|
|