|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Performance OBDII Logic Race do colta ralliart |
Autor |
Wiadomość |
rufuz
Forumowicz

Auto: Colt Ralliart 1.5T (4G15T)
Kraj/Country: Denmark
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 178 Skąd: Poznań/Danmark
|
Wysłany: 30-11-2013, 19:45 Performance OBDII Logic Race do colta ralliart
|
|
|
witam mitsumaniaki
czy w colcie ralliart jest złącze ODBII ? Pytam bo chce sobie zainstalować takie ustrojstwo:
http://www.ebay.co.uk/itm...=item35b5090188
[ Dodano: 06-12-2013, 20:57 ]
dzis zamontowałem to ustrojstwo. Dziala plug&play wiec nie bylo problemu. Fajna sprawa bo oprócz prędkości, rpm, g-sensor, pokazuje AFR, obciążenie silnika w %, jest tez odczyt błędów komputera i ich reset. Sa tez licznik na 1/4 mili, dyno test, pomiar czasu przyspieszenia i hamowania, wskaźnik zmiany biegu oraz statystyki wszystkich pomiarów. Pamieć tego ustrojstwa to 128 MB.
[ Dodano: 07-12-2013, 15:28 ]
rozgryzłem dzis obsluge tego ustrojstwa. Pokazuje mnóstwo informacji:
AFR, temp. wody, temp. w dolocie, cisn. w dolocie, napiecie, pozycje przepustnicy, obciążenie silnika, g-sensor, pomiar przyspieszenia i hamowania, jakieś informacje o świecach zapłonowych ale nie wiem co to znaczy, jakieś trzy informacje O2 ale tez nie wiem co to znaczy, błędy komputera, dyno test i inne ktorych jeszcze nie rozgryzlem
[ Dodano: 07-12-2013, 19:58 ]
jaki przedzial parametrow w silniku 4G15T mozna uznac za prawidlowy z ponizszych odczytow:
- AFR
- kat wyprzedzenia zapłonu
- podciśnienie w kol. ssącym
- temperatura zasysanego powietrza
- |
|
|
|
 |
|
|