|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
AKADEMIA JAZDY OPEL |
Autor |
Wiadomość |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-09-2005, 21:41 AKADEMIA JAZDY OPEL
|
|
|
Witam klubowych rajdowców!
Każdy z nas chce świetnie jeździć swoim wspaniałym samochodem i wielu z nas myśli że są w tym super.
Niestety prawda jest często inna.
Ostanio myślałem gdzie by zorganizować dobry trening przed zimą tak oby bylo bezpiecznie,legalnie i możliwie mało szkodliwie dla samochodu.
Wraz z Witkiem w-wa wybrałem się do Akademii Jazdy Opel oby dowiedzieć się co nam tam zaproponuja.Warunki postawilismy takie:jeździmy naszymi samochodami, ekipa ok 10 aut i caly plac dla nas.Plac ten składa sie z dość długiego pasa pokrytego śliska nawierzchnią dodatkowo polewanego wodą na którym są ustawiane różne konfiguracje przeszkód do omijania a oprócz tego duży krąg do ćwiczen techniki jazdy na zakręcie np. "bokami [:D] "
Po rozmowie z szefem Akademii padła następująca propozycja: dostajemy plac na 4 godziny wraz z instruktorami,którzy będą nam udzielać cennych rad i wymyslą nam jakiś interesujący tor przeszkód oczywiście po wstępnej ocenie naszych umiejetności(aby sobie ktoś nie zrobił kuku [;)] ) .
Termin jest do ustalenia w zależności od większości chętnych na tą imprezkę. Wstępnie mamy termin między 10 a 14 października w godzinach od 17 do 21 i trzeba się na jakiś dzień w miarę szybko decydować.Akcja nie dotyczy tylko modeli 3000GT ani tylko Mitsubishi, zapraszamy wszystkich chętnych.
Pamiętajcie, że to nie tylko dobra zabawa ale przede wszystkim doskonalenie umiejętności ,które kiedyś mogą Wam uratować __________ !!!życie!!!
Co do kosztów to pula do zapłacenia to 1200 zeta więc im więcej aut tym lepiej , jak bedziemy mieli duże zainteresowanie to na pewno uzgodnimy rabaty i grupy.Listę uczestników utworzyliśmy na forum 3000GT, ewentualne pytania kierujcie do mnie lub do Witka , kontakty są w naszych profilach, pozdrawiam wszystkich!
ARROW
------------------------------------------------------------------
Teraz troche od siebie.. Przyszlosciowo chcielibysmy stworzyc Akademię Jazdy Mitsumaniaki.com, która być moze bedzie emitowana w srodkach masowego przekazu i sponsorowana przez konkretnych sponsorow.. Ale to tylko i wylacznie zalezy od nas.. Czy odpowiada nam taka idea stworzona przez Witka i Arrowa, czy chcemy sie douczyc prawidlowej jazdy naszym autem.
Pozdrawiam i zapraszam do ankiety w dziale 3000gt w tym samym temacie..
Firek |
Ostatnio zmieniony przez Firebee 07-02-2006, 23:20, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
misia27
Mitsumaniak KRÓLOWA MANHATTAŃSKA

Auto: Colt 1,5 glxi '91 4G15
|
Wysłany: 01-10-2005, 02:57 Re: AKADEMIA JAZDY OPEL
|
|
|
Firebee napisał/a: | Przyszlosciowo chcielibysmy stworzyc Akademię Jazdy Mitsumaniaki.com, która być moze bedzie emitowana w srodkach masowego przekazu i sponsorowana przez konkretnych sponsorow.. Ale to tylko i wylacznie zalezy od nas.. Czy odpowiada nam taka idea stworzona przez Witka i Arrowa, czy chcemy sie douczyc prawidlowej jazdy naszym autem. |
pomysl jak najbardziej mi sie podoba |
_________________ Monia
...
I used to have an open mind but my brains kept falling out.
17 czerwca 2011r.- impreza urodzinowa z okazji 20-tych urodzin Mitsusia |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 01-10-2005, 07:40
|
|
|
AHA! w dziale 3000GT jest lista, na ktora mozna sie zapisywac na pierwsza sesje:)
Pozdro
keFiruś |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 01-10-2005, 09:22
|
|
|
Jeśli mogę mieć sugestię, to ważne jest, żeby nie przekroczyć liczbą samochodów pewnej masy krytycznej. Właściwie im mniej tym lepiej. Bo potem się okazuje, że na przejazd trzeba czekać bardzo długo i potem ludzie będą niezadowoleni...
Poza tym ważne jest, żeby instruktor siedział z przejeżdżającym w samochodzie, a nie stał na placu.
Reasumując, idea bardzo godna pochwały. Tylko nie zrozumiałem w jakim mieście to się odbywa |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 01-10-2005, 09:30
|
|
|
Warszawa.. Instruktor na pewno bedzie w srodku, a max aut na jedna 4-o godzinna sesje to 8-10.. Wiadomo, że pierwszy raz jest najgorszy, więc we wszystkim myślę się z czasem doszlifujemy..
W każdym razie jeszcze raz Wielkie Podziękowania dla Arrowa i Witka W-wa za pomysł oraz realizację tego planu..
Pozdrawiam
Firek |
|
|
|
 |
arrow [Usunięty]
|
Wysłany: 01-10-2005, 20:47
|
|
|
Uczestnicy,którzy zgłosili się na liscie na MKP to jak narazie :
Bartek
SEMP
slo_mo
witek.w-wa
piotras
arrow |
|
|
|
 |
piwkotom
moderator mitsumaniak maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 02-10-2005, 00:39
|
|
|
ustaliliscie juz jakis termin? bo mi 14.10 odpada a 13 to strach jechac z Lodzi do Wawy (zartuje )
Jesli nie 14.10 to sie dopisze, dajcie jakies info
Arrow, Misia tez jedzie? z Gorzowa? bo ja podales na MKP? To by musiala zawzieta bardzo byc ale byloby milo |
|
 |
witek.w-wa
Forumowicz

Auto: 3000GT VR4 Europa 2 gen.
|
Wysłany: 02-10-2005, 13:05
|
|
|
Firebee napisał/a: | Warszawa.. Instruktor na pewno bedzie w srodku, a max aut na jedna 4-o godzinna sesje to 8-10.. Wiadomo, że pierwszy raz jest najgorszy, więc we wszystkim myślę się z czasem doszlifujemy..
W każdym razie jeszcze raz Wielkie Podziękowania dla Arrowa i Witka W-wa za pomysł oraz realizację tego planu..
Pozdrawiam
Firek |
Instruktorow dostaniemy 3.
Wg. mnie 8 autek to najlepiej, i tak czesc bedzie sie przygladac. Zakladajac ze 1 na slalomie i 1 na kole aby nie stwarzac zagrozen to wyjdzie po 1 godzinie dla kazdego z podzialem na slalom i kolo. Zaczynamy od 17 ale moze uda sie to przesunac wczesniej aby nie jezdzic tylko w nocy. Jak by co pytajcie. Jestem caly czas w kontakcie z przewodniczacym zespolu szkoleniowego. A sesje w terminie 10-14 mozemy zrobic nawet i 2. A z czasem w ramach nabierania wprawy proponuje zmiejszyc ilosc autek do 4.
A co do filmu to pewnie z czasem cos nakrecimy, mamy kolege ktory dysponuje kamera HDTV i jest dobry w te klocki. Krecilismy juz wstepnie film o 3kgt.
Mitsumaniak 'Firebee' napisal : Firebee napisał/a: |
'Teraz troche od siebie.. Przyszlosciowo chcielibysmy stworzyc Akademię Jazdy Mitsumaniaki.com, która być moze bedzie emitowana w srodkach masowego przekazu i sponsorowana przez konkretnych sponsorow.. Ale to tylko i wylacznie zalezy od nas.. Czy odpowiada nam taka idea stworzona przez Witka i Arrowa, czy chcemy sie douczyc prawidlowej jazdy naszym autem. ' |
Ale Panowie nie wszystko na raz (telewizja,akademia, itp....). I tak bylo mi ciezko wynegocjowac dobre warunki. I nie podpieralem sie tu klubem mitsumaniaki, ktory formalnie nie istnieje, ale zupelnie innymi kontaktami. A zeby bylo jak wyzej klub musi byc zarejestrowany jako stowarzyszenie. Nie mozemy byc zgraja..... z formalnego punktu widzenia.
Aha i jeszcze jedna sprawe trzeba jakos rozwiazac. Auta teoretycznie powinny byc ubezpieczone, a domyslam sie ze nie wszyscy maja ubezpieczenia AC.
W kazdym razie w trakcie negocjaji padlo takie typanie. Powiedzialem ze beda. |
_________________ 3000GT VR4, Europa, 2 gen. 2001
 |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 02-10-2005, 19:21
|
|
|
witek.w-wa napisał/a: |
. A zeby bylo jak wyzej klub musi byc zarejestrowany jako stowarzyszenie. Nie mozemy byc zgraja..... z formalnego punktu widzenia.
: |
ups... to sie pospieszylem.. to w takim razie jasne wszystko, bo my pozostajemy "zgraja"
Buziafki!
Firek |
Ostatnio zmieniony przez Firebee 03-10-2005, 07:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
MariuszZ
Forumowicz
Auto: ex. Space Star 1.6 Comfort'04
|
Wysłany: 02-10-2005, 22:39
|
|
|
Takie szkolenie to super sprawa i daje dużo do myślenia- swego czasu brałem udział w kursie organizowanym własnie przez Szkołę Opla i mam b. pozytywne wspomnienia. Co prawda parę godz. takiego szkolenia nie nauczy wszystkiego, ale pozwala "złapać" trochę techniki.
Szkoda że mam do Was tak daleko , bo od razu bym się pisał. A we Wrocławiu lub okolicach chyba nie ma takiego przygotowanego placu... |
_________________ Mariusz & (już nie mój) MSS 1.6 "Bisiek" Steel Grey |
|
|
|
 |
witek.w-wa
Forumowicz

Auto: 3000GT VR4 Europa 2 gen.
|
Wysłany: 03-10-2005, 08:08
|
|
|
Firebee napisał/a: |
ups... to sie pospieszylem.. to w takim razie jasne wszystko, bo my pozostajemy "zgraja"
Buziafki!
Firek |
Przeciez wiem, ze nie rejestrujemy klubu bo juz o tym rozmawialismy. Majac na mysli "zgraje" nie myslalem nic zlego o Naszym sympatycznym Mitsumaniaki.com. Jest bardzo sympatycznie, ludzie sa fajni, zloty sa fajne, ......, itd.
Po prostu nie wszystko mozna zalatwic jak sie nie jest formalnie klubem.
Ale tak jak kiedys pisalem o rejestracji jest jeszcze uproszczona wersja stowarzyszenia rejestrowalna w urzedzie. Ale do tego to juz nie potrzeba mojej pomocy. Moglbym nawet sam to zalatwic, ale ostatnio mam bardzo powazne problemy osobiste i nie mam do tego glowy.
Ale idziemy w off topic.
Na razie załatwilem jazdy doszkolajace, w czym pomagal mi Arrow jako czlonek klubu.
No i razem sami przetestowalismy juz tor. Mysle ze tego wszystkim prawdziwym kierowca potrzeba.
ps.
jest jeszcze jeden profesionalny tor, ale juz nie w warszawie. Tam tez kiedys pojezdzimy za konkurencyjna cene, ale najpierw musi wypalic tu. I tu trzeba troche nabrac wprawy i sie podszkolic. Bo przeciez nie bedzie to nasze jedyne spotkanie w szkole jazdy. |
_________________ 3000GT VR4, Europa, 2 gen. 2001
 |
|
|
|
 |
piwkotom
moderator mitsumaniak maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
|