[ALL] Pasy bezpieczeństwa |
Autor |
Wiadomość |
mikineo [Usunięty]
|
Wysłany: 08-11-2005, 00:59 [ALL] Pasy bezpieczeństwa
|
|
|
Mam problem z pasem bezpieczenstwa od strony pasazera. Nie chce sie zwijac do konca, zwinie sie do polowy a reszta wisi. Probowalem juz je naciagac poprzez dokrecanie sprezyny, ale jest juz tak wyrobiony ze duzo to nie pomoglo. Mam pytanie, czy da sie przelozyc tylni pas do przodu? Czy pasy od innego auta pasowaly by do CA0? Ile moga kosztowac nowe pasy? |
Ostatnio zmieniony przez karolgt 18-10-2007, 00:52, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 1242 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 08-11-2005, 01:43
|
|
|
Probowalem zalozyc pas tylny na przod w sluzbowym uno. Okazal sie za krotki. Osoba bardzo ale to bardzo chuda by sie jeszcze w to zapiela.
Natomiast przelozylem ostatecznie od strony pasazera. |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
Gitarra [Usunięty]
|
Wysłany: 08-11-2005, 02:31
|
|
|
Rozkładam na drobne starszego colta mogę przesłać Ci pas za cenę przesyłki to chyba 7 zł albo 7.50 |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 09-11-2005, 14:59
|
|
|
Ktory rocznik tego starszego Colta? Na co ja sie zalapie |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 09-11-2005, 15:23 Re: Pasy bezpieczeństwa
|
|
|
mikineo napisał/a: | Mam pytanie, czy da sie przelozyc tylni pas do przodu? |
Nie da rady. Po pierwsze pasy z tyłu mają inne mocowanie, a po drugie są krótsze.
mikineo napisał/a: | Ile moga kosztowac nowe pasy? |
Nowy pas kosztuje 1.300 PLN/szt. |
|
|
|
 |
ROMEL
Mitsumaniak wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Pomógł: 32 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 904 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 10-11-2005, 07:06
|
|
|
Tak tylko w woli przypomnienia... i zwrócenia uwagiiiii...
Z pasami nie ma żartów, nie robić żadnego druciarstwa i kombinacji,
Trzeba najbardziej zwrócić uwagę na to iż z innego modelu lub też autka - magazynek wraz z mechanizmem blokującym (pasów bezp.) w każdym aucie może byc montowany pod innym kątem co uwzględnia konstrukcja mech. blokujacego, w przypadku gdy zmienimy kat i pozycje pierwotną będą poważne problemy z poprawnym funkcjonowaniem pasa...\
- blokowanie przy delikatnym rozwijaniu (zapinanie pasów)
- bardzo słabe zwijanie (pas bedzie luźny a nie przy ciele)
- w skrajnym przypadku może sie zdażyć że pas podczas przygód nie zablokuje sie - nie musze oposywac możliwych efektów...
Pozdrawiam |
_________________ COLT 1,8 16V GTI 91` C58
COLT 1,6 16V GTIS 91` C53
COLT 1,3 12V 96` CJ0
CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ... |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 10-11-2005, 08:34
|
|
|
Apropo pasów bezpieczeństwa to dlaczego po dzwonie pasy nie są wymieniane? Nikt nie jest w stanie przewidzieć czy taki pas zadziała ponownie w taki sposób jak pierwotne. Mały szczegół prwada. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
ROMEL
Mitsumaniak wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Pomógł: 32 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 904 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 10-11-2005, 14:25
|
|
|
Sam pas uległ naturalenemu przy szczale wudłużeniu, mogły równiez popuścić szwy pasa, dodatkowo dochodzi możliwość uszkodzenia mechanizmu blokującego - drugi raz poprostu może nie zadziałać......
Pozdro |
_________________ COLT 1,8 16V GTI 91` C58
COLT 1,6 16V GTIS 91` C53
COLT 1,3 12V 96` CJ0
CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ... |
|
|
|
 |
krzycho [Usunięty]
|
Wysłany: 30-01-2007, 20:22
|
|
|
Mialem podobny problem. Sprowadzilem Colta z niemiec. U mnie pas na miejscu pasazera byl calkowicie zepsuty, a ktos wczesniej w nim usilowal grzebac. Przez jakis czas sie zastanawialem co z tym zrobic, szukac jakiejs naprawy czy cos? Ale znalazlem w necie ogloszenie z czesciami do Colta (samochod sprowadzony z angli na czesci). Zamowielm sobie, wymienilem i problem z glowy. Tylko ze troszke sobie za ten pas policzyli, no ale coz bez pasa jezdzic raczej sie nie powinno. |
|
|
|
 |
zieli [Usunięty]
|
Wysłany: 08-03-2007, 17:23
|
|
|
witam czy ktos wie gdzie mozna kupic pasy bezpieczenstwa do lancerka nie moge ich nigdzie znalezc w internecie |
|
|
|
 |
krzycho [Usunięty]
|
|
|
|
 |
|