[MSS ALL] prawe lusterko |
Autor |
Wiadomość |
endriu1970
Forumowicz
Auto: mss 1.9did 2001 comfort
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-12-2008, 19:04 [MSS ALL] prawe lusterko
|
|
|
WITAM
Dziś jakiś głąb przetrącił mi prawe lusterko o tyle szczęśliwe że obudowa została nieuszkodzona ale samo szkło to niestety pajęczyna i mam pytanie czy jest dostępny sam wkład lustrzany i jak go wymienić ?
lusterko jest elektrycznie ster. i podgrzewane
dorwe gościa i pomszcze miśka |
Ostatnio zmieniony przez cns80 19-12-2008, 12:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 17-12-2008, 19:30
|
|
|
U dobrego szklarza można za parę zł dorobić samo szkło. Przerabiał to kiedyś stefan tylko on jest z Warszawy
Musisz popytać po szklarzach w Twojej okolicy. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
endriu1970
Forumowicz
|
Wysłany: 17-12-2008, 20:02
|
|
|
znalazłem na allegro orginał napisał gość i woła 90 zeta chyba warto choć popytam jutro w FOTA może wyrwe taniej a z tym szklarzem to JHC piszesz poważnie bo szczeże mówiąc to pierwszy taki pomysł usłyszałem od Ciebie ale ja wszystkiego nie wiem więc może i masz racje jak coś się posunie do przodu dam znać pozdr.
nadal szukam sprawcy |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 17-12-2008, 21:19
|
|
|
endriu1970 napisał/a: | a z tym szklarzem to JHC piszesz poważnie bo szczeże mówiąc to pierwszy taki pomysł usłyszałem od Ciebie |
Poważnie. Zobacz, pisaliśmy już o tym w 2006 roku. Jak chcesz to odezwij się na PW do stefana i zapytaj o kwestię podgrzewania. Nie gwarantuję Ci że odpisze bo jakis czas nie ma już go na Forum.
Choć 90 zł to nie majątek i masz od ręki a tak, u szklarza ze dwie dychy, za matę do podgrzewania też ze dwie dychy... Jeszcze może na flaszkę za składanie tego do kupy.... |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
 |
|
|
|
 |
kolysm
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.9DiD
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 112 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: 17-12-2008, 21:27
|
|
|
Matę pod szkło też kupisz na allegro, wyjdzie Cię to naprawdę dużo taniej, ale trzeba się trochę pobawić |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 18-12-2008, 08:03
|
|
|
JCH napisał/a: | U dobrego szklarza można za parę zł dorobić samo szkło. | U szklarza ciężko Ci będzie trafić szkło sferyczne. Jak zrobisz ze zwykłego to trochę mało będziesz w nim widział. Przerabiałem to w Peugeocie. Na allegro są wkłady do space stara. Można też kupic matę grzewczą.
Co do lusterka: Ja polecałbym z anglika, bo wtedy prawe będziesz miał asferyczne czyli z tym wygięciem jak po lewej stronie U nas na forum futrzany ma angliki na części. Albo poszukaj gdzieś u siebie w okolicy. |
Ostatnio zmieniony przez cns80 18-12-2008, 09:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 18-12-2008, 08:39
|
|
|
cns80 napisał/a: | Ja polecałbym z anglika, bo wtedy prawe będziesz miał asferyczne czyli z tym wygięciem jak po lewej stronie | Oooo! I to jest chyba dobra opcja. |
 |
|
|
|
 |
endriu1970
Forumowicz
|
Wysłany: 20-12-2008, 20:18
|
|
|
WITAM
Dzięki za pomoc jestem pod wrażeniem waszego zainteresowania moim małym kłopotem .
[ Dodano: 04-01-2009, 19:42 ]
wkońcu wkład lusterka dotarł misiek bez skazy ja zadowolony allegro uratowało mnie za 90zl a w serwisie wołali za ten sam element 224zł .Tak na marginesie czy tylko ja odnoszę wrażenie iż części do micha są dość trudne w zakupie w pospolitym sklepie samochodowym ? |
|
|
|
 |
dobry [Usunięty]
|
Wysłany: 23-08-2010, 17:54
|
|
|
Prosze o namiary na futrzanego. |
|
|
|
 |
cns80

|
|
|
|
 |
dobry [Usunięty]
|
Wysłany: 24-08-2010, 15:25
|
|
|
dzięki.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
jarekg
Nowy Forumowicz
Auto: space star 1,9 DID 2001
|
Wysłany: 28-12-2012, 09:14
|
|
|
Witam
Mi przydarzyło się podobnie, tyle że z lewym lusterkiem.
Sprawa jest poważniejsza ponieważ lusterko nie dość że potłuczone to wisi na kabelkach dlatego będę musiał raczej kupić kompletne.
Bardzo proszę o pomoc w temacie:
- Czy ktoś wie w jaki sposób wymienić całość czyli odkręcić od drzwi ? Czy sprawa może być mocno skomplikowana ?
- Czy są przeciwwskazania odnośnie montażu z anglika ?
Dziękuję i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
cns80

|
Wysłany: 28-12-2012, 09:20
|
|
|
jarekg napisał/a: | - Czy ktoś wie w jaki sposób wymienić całość czyli odkręcić od drzwi ? Czy sprawa może być mocno skomplikowana ? | Zdemontować trójkącik przy szybie (być może będzie trzeba zdjąć boczek drzwi) od wewnątrz.
jarekg napisał/a: | Czy są przeciwwskazania odnośnie montażu z anglika ? | Tak nawet najbardziej odchylone w lewo będzie Ci pokazywało pasażera z tyłu. Nie nadaje się podobnie jak lampy. |
|
 |
jarekg
Nowy Forumowicz
Auto: space star 1,9 DID 2001
|
Wysłany: 29-12-2012, 22:44
|
|
|
Cytat: | jarekg napisał/a: | - Czy ktoś wie w jaki sposób wymienić całość czyli odkręcić od drzwi ? Czy sprawa może być mocno skomplikowana ? | Zdemontować trójkącik przy szybie (być może będzie trzeba zdjąć boczek drzwi) od wewnątrz. | Dzięki ale chodziło mi raczej o uwagi kogoś kto coś takiego robił (choć faktycznie nie napisałem tego wprost).
Cytat: | jarekg napisał/a: | Czy są przeciwwskazania odnośnie montażu z anglika ? | Tak nawet najbardziej odchylone w lewo będzie Ci pokazywało pasażera z tyłu. Nie nadaje się podobnie jak lampy. | Czyli ma inny zakres regulacji - dzięki. |
|
|
|
 |
emkawu
Mitsumaniak The Bishop

Auto: MSS 1,9 DID Comfort
|
Wysłany: 03-03-2013, 16:22
|
|
|
Gdyby ktoś poszukiwał wkładów do lusterek to polecam ten sklep internetowy (są też na allegro): http://glasko.pl/wklady-l...d-lusterka.html
Oni produkują same szkiełka i kompletne wkłady z plastikiem montażowym i ogrzewaniem. Można sobie wybrać nawet rodzaj wkładu, zwykły, sferyczny lub asferyczny.
Ja za kompletny wkład asferyczny (największy kąt widzenia) z podgrzewaniem zapłaciłem, razem z przesyłką czterdzieści parę zeta
Przyłączę się do pytania jarekg:
Czy ktoś wymieniał całe lusterko (razem z trójkącikiem)??
Mam ten sam problem, tylko z prawym lusterkiem
A sam wkład wymienia się łatwo, kiedyś to opisywałem tutaj:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=66363 |
_________________ " Widzę to co widzę i w ogóle się nie wstydzę, Niech się wstydzi ten co robi, nie ten co widzi " |
|
|
|
 |
|