Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CSx Ogólne] jaki otelik samochodowy 9-18 kg ppasuje do lanc
Autor Wiadomość
delbana 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer Wagon 2007
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 26-07-2013, 11:09   [CSx Ogólne] jaki otelik samochodowy 9-18 kg ppasuje do lanc

hej
mój pierwszy post tutaj. chciałem sie dowiedzieć czy ktoś używa fotelika samochodowego z grupy pdanej w tytule i czy może któryś polecić/odradzić.może pytanie wydawać się dziwne ale z tego co wiem to różne foteliki mają różną budowę i nie wszystkie są dobrze dopasowane do tylnej kanapy.a tak nawiasem czy w lancerze da się zanstalować fotelik po srodku kanapy?lancer ma kiepskie noty przy uderzeniach bocznych.

Wojti75 
Forumowicz

Auto: Lancer Kombi 1,6 2006
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-07-2013, 13:20   

Witaj !

Ja mam taki - dorby, pasuje, jest nie drogi i najważniejsze dziecko lubi w nim podróżować :)
link: http://www.ramatti.com.pl...i-venus-comfort

Mocowane pasami. Dość sprawnie można go zdemontować.

Artii 
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Wysłany: 26-07-2013, 20:33   

W środku z tego co pamiętam brak mocowania isofix. Pasami przypniesz fotelik ale z doświadczenia wiem iż lepiej kupić fotelik z mocowaniem isofix.

Hornet 
Forumowicz

Auto: CB4W 1.6'94 i CS3W 1.6'05
Wysłany: 26-07-2013, 22:43   

Ja mam MAXI-COSI Tobi, mocowany pasami (karierę zaczynał w CB4W). Siedzi dobrze, młody zadowolony.

pero 
Forumowicz

Auto: Lancer Wagon INTENSE 2.0
Wysłany: 31-07-2013, 17:46   

Ja mam taki sam jak Hornet. sprawdza się znakomicie.

A'Tom 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 Intense kombi 2006
Wysłany: 17-10-2013, 00:11   

Ja z czystym sumieniem polecam foteliki Recaro Young Sport. Mamy takie dwa (córka 4 i syn 2,5 roku). Foteliki są w klasie 9-36 kg, czyli w sumie "docelowe" po nosidełku. Pierwszy z nich był kupiony dla córki zupełnym przypadkiem na zasadzie "recaro to recaro, tata jeszcze nigdy w czymś takim nie siedział to niech chociaż córa dobrze zacznie kontakt z motoryzacją" - i się sprawdził się bez najmniejszych uwag. Fotelik 1,5 roku później odziedziczył syn, a dla córy zaczęliśmy kombinować, szukając czegoś jeszcze bardziej wygodnego. Przetestowaliśmy kilka fotelików, w tym Concord Transformer Click i Cybex Pallas - wszystkie kupując i kilkanaście dni później odsprzedając oczywiście ze stratą - i ostatecznie padło na drugi Recaro Young Sport. W większości fotelików z klasy powyżej 500 zł dzieciakom jest wygodnie gdy sobie siedzą nie śpiąc. Ale w naszym przypadku tylko Recaro Young Sport okazały fotelikami, w których nasze dzieci - jeżeli zasną - to śpią w komforcie, tj. bez efektu "gęby na popielniczkę" albo bezwładnego zwisu głowy. Foteliki mają możliwość ustawienia pozycji półleżącej, która jest naprawdę super ergonomiczna, dzieciak ma pełen komfort. Mocowane są co prawda pasami, ale stabilnie i szybko (dużo szybciej niż Concord Trasformer Click, który ma Isofixy na paskach). Idealnie pasują do CS kombi, dla zainteresowanych w wolnej chwili podeślę zdjęcia.

PS. Hehe post tak jakby pisany przez handlowca z Recaro, ale na to już niestety nic nie poradzę ;-) Fotelikami jesteśmy zachwyceni.

Odpowiedz do tematu