Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
LANCER EVO I 1993r
Autor Wiadomość
milos4 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Evo I
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-01-2014, 13:21   LANCER EVO I 1993r

Witajcie, jestem szczesciarzem, posiadam perełkę Evo I 1993r. Jestem po przekładce, niestety brakuje mi jeszcze kilku części ( kosmetyka ), zeby odpalić. Mam też klopot z rejestracja, bo posiada za krotki nr VIN. Czy ktoś może mi pomóc ?

MILO

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 30-01-2014, 13:56   

Wg tego rozporządzenia http://www.stacja.com.pl/prawo/2003/0262/0262.htm nie powinieneś miec problemu z przejściem procesu rejestracji, jezeli wszelkie pozostałe dokumenty konieczne do rejestracji sa kompletne.
Zawsze mozna pisac pismo do ministerstwa o odstapienie od warunków technicznych
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

milos4 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 30-01-2014, 14:05   

Wszystkie dokumenty typu : przekladka, akcyza, PCC, VAT, tlumaczenia itd posiadam. Teraz przede mna UM. Musze podobno dostac probne tablice rej ( na 3 dni ), i podjechac na stacje diagnostyczna. Tam z kolei juz wiem, ze wbiją mi negatywa, za zbyt krótki nr VIN. Wowczas bede zmuszony chyba faktycznie pisac do Ministerstwa, z tym, że juz mi zastzregli, ze potrwa to od 2 do 3 mcy :( (( zalamka. Czytalem na necie, ze w niektorych miastach bez problemu rejestruja samochody z krotszym VIN. Sam juz nie wiem teraz co robic...
Dzieki za podpowiedz.

MILO

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 30-01-2014, 14:20   

Przeczytaj powyższe rozporządzenie:
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY napisał/a:
Dział III
Rozdział II
...
4. Przedmioty wyposażenia i części objęte obowiązkiem homologacji typu określone są w przepisach o homologacji pojazdów.

§ 11. 1. Pojazd samochodowy wyposaża się:

1) w numer identyfikacyjny pojazdu (VIN) albo w numer nadwozia, podwozia lub ramy, umieszczony w sposób trwały na nadwoziu, ramie lub innym podobnym podstawowym elemencie konstrukcyjnym, oraz tabliczkę znamionową określoną w załączniku nr 4 do rozporządzenia; numeru identyfikacyjnego VIN nie wymaga się dla pojazdu zarejestrowanego po raz pierwszy przed dniem 1 stycznia 1995 r. oraz dla motocykla zarejestrowanego po raz pierwszy przed dniem 1 stycznia 2003 r., ciągnika rolniczego, pojazdu wolnobieżnego, przyczepy przeznaczonej do łączenia z tymi pojazdami oraz pojazdu z nadanym i wybitym numerem nadwozia/podwozia zgodnie z odrębnymi przepisami;

Diagności zawsze mogą zweryfikować tą informacje (zawsze posiadają grube kajety z aktualnymi wymogami), sporządzic odpowiednią notatkę, etc
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

milos4 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 30-01-2014, 21:01   

No i tu jest problem...samochod sciagniety nie wiem kiedy z Japonii do Anglii ( gdzi ekupilem ) i wg papierow data pierwszej rejestracji ...2000r...pytanie czy beda patrzyc na date I rejestracji w Anglii, czyli UE, czy tez bardziej na to, ze auto jest z 1993 roku i to normalne, ze bylo wczesniej rejestrowane w Japonii ? jak myslisz ? Ale wielkie dzieki za pomoc, sprobuje "wyskoczyc" jutro w UM z ta ustawa...moze zmiekna. Dzieki

MILO

Odpowiedz do tematu