Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Colt III C50 Kontrolka "Check Engine"
Autor Wiadomość
MattOmer 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt III C50
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 11-10-2013, 21:38   Colt III C50 Kontrolka "Check Engine"

Po pierwsze sorry, jeżeli temat był ;)
Otóż mam taki problem z moim coltem c50 1.5 KAT 1991, zaraz po przekręceniu kluczyka zapala się kontrolka check engine, po odpaleniu pali się dalej i jak jadę to jest tak samo. Dziwna sprawa, auto chyba chodzi na trybie awaryjnym bo co wciskam pedał gazu to on prawie wcale nie przyspiesza. Czytałem wiele na Waszym forum i zazwyczaj wymiana kondensatorów pomagała ludziom(Tylko nie mogłem doczytać gdzie te kondensatory są :mrgreen: ). Co może być jeszcze nie tak, prosiłbym o wymienienie możliwych usterek, które powodują zapalenie kontrolki. Z góry dzięki :)

PS. Wybaczcie ale jestem zielony, jeżeli chodzi elektryke :mrgreen:

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 11-10-2013, 22:15   

Kondensatory są w komputerze (zwanym ECU) sterującym pracą silnika, umiejscowionym z prawej strony, "przy nogach pasażera". Kondensatory zwykle wymienia się zapobiegawczo, gdyż są stare i mają tendencję do wylewania.

Jeżeli pali się lampka CE - należy sprawdzić błędy, np. za pomocą diody 12v, którą (tę diodę) należy podłączyć do złącza diagnostycznego (przy bezpiecznikach). I w zależności co tam się wymruga - wymieniamy lub naprawiamy

MattOmer 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt III C50
Wysłany: 12-10-2013, 13:43   

Dzięki za odpowiedź ;)

Odpowiedz do tematu