Demontaż dodatkowych siedzeń |
Autor |
Wiadomość |
Aleksander1965
Forumowicz
Auto: mitsubishi outlander 2,2 156km
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 17 Mar 2012 Posty: 480 Skąd: Strzelce Opolskie
|
Wysłany: 13-05-2012, 20:55 Demontaż dodatkowych siedzeń
|
|
|
Czy ktoś z Was demontował dodatkowe siedzenia z bagażnika.Mam dość wożenia dodatkowego(garba)który jest mi kompletnie niepotrzebny w to miejsce zamontowałbym dodatkowy schowek tak jak to jest w modelach 5cioosobowych.Proszę o info? |
|
|
|
 |
emil_d
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0DID Intense+ 2010
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Wrz 2011 Posty: 248 Skąd: Stare Babice
|
Wysłany: 13-05-2012, 21:05 Re: Demontaż dodatkowych siedzeń
|
|
|
Aleksander1965 napisał/a: | Czy ktoś z Was demontował dodatkowe siedzenia z bagażnika.Mam dość wożenia dodatkowego(garba)który jest mi kompletnie niepotrzebny w to miejsce zamontowałbym dodatkowy schowek tak jak to jest w modelach 5cioosobowych.Proszę o info? |
Mi siedzenia zdemontował dealer - siedzenia razem z pasami zapakował w worek i wrzucił do bagażnika. Z tego co widziałem to trzeba po prostu odkręcić kilka śrub i całość się wyjmuje. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 13-05-2012, 21:09 Re: Demontaż dodatkowych siedzeń
|
|
|
Aleksander1965 napisał/a: | Czy ktoś z Was demontował dodatkowe siedzenia z bagażnika.Mam dość wożenia dodatkowego(garba)który jest mi kompletnie niepotrzebny w to miejsce zamontowałbym dodatkowy schowek tak jak to jest w modelach 5cioosobowych.Proszę o info? | Bylo juz kilkakrotnie omawiane na forum. Uzyj kolego funkcji Szukaj i otrzymasz odpowiedz na swoje pytanie. Sam wymontowalem badziew i zainstalowalem dodatkowy schowek. Trzeba odkrecic 10 srub mocujacych zelastwo i game over:-) |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
Aleksander1965
Forumowicz
Auto: mitsubishi outlander 2,2 156km
Pomógł: 8 razy Dołączył: 17 Mar 2012 Posty: 480 Skąd: Strzelce Opolskie
|
Wysłany: 13-05-2012, 21:38 Re: Demontaż dodatkowych siedzeń
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | Aleksander1965 napisał/a: | Czy ktoś z Was demontował dodatkowe siedzenia z bagażnika.Mam dość wożenia dodatkowego(garba)który jest mi kompletnie niepotrzebny w to miejsce zamontowałbym dodatkowy schowek tak jak to jest w modelach 5cioosobowych.Proszę o info? | Bylo juz kilkakrotnie omawiane na forum. Uzyj kolego funkcji Szukaj i otrzymasz odpowiedz na swoje pytanie. Sam wymontowalem badziew i zainstalowalem dodatkowy schowek. Trzeba odkrecic 10 srub mocujacych zelastwo i game over:-) |
Gdzie i za ile kupiłeś schowek i pokrywe? |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 13-05-2012, 21:48 Re: Demontaż dodatkowych siedzeń
|
|
|
Aleksander1965 napisał/a: | mitsu00 napisał/a: | Aleksander1965 napisał/a: | Czy ktoś z Was demontował dodatkowe siedzenia z bagażnika.Mam dość wożenia dodatkowego(garba)który jest mi kompletnie niepotrzebny w to miejsce zamontowałbym dodatkowy schowek tak jak to jest w modelach 5cioosobowych.Proszę o info? | Bylo juz kilkakrotnie omawiane na forum. Uzyj kolego funkcji Szukaj i otrzymasz odpowiedz na swoje pytanie. Sam wymontowalem badziew i zainstalowalem dodatkowy schowek. Trzeba odkrecic 10 srub mocujacych zelastwo i game over:-) |
Gdzie i za ile kupiłeś schowek i pokrywe? | Pokrywa ori z laweczki. Schowek zrobilem sam, sklejka na wymiar i wytlumienie pianka do blachy, np taka do wytlumiania kolumn czy subwoffera ze sklepow car audio. Wszystko na klej i sruby z ori laweczki. Mozna tez poszukac ori schowek na szrotach z OII 5-o osobowego. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
diament
Nowy Forumowicz
Auto: OUTLANDER
|
Wysłany: 26-04-2013, 14:27
|
|
|
Czy ktoś z kolegów może podpowiedzieć na temat tych śrub którymi dokręcone jest to siedzonko?a w zasadzie to chodzi mi tylko o to czy mają one nagwintowane gniazda w podwoziu czy mają nakrętki od spodniej strony podwozia (czyli cz po odkręceniu siedzenia mogą się one gdzieś tam zawieruszyć? czy po prostu, po demontażu wkręcam śruby ponownie i sprawa załatwiona?)Ponieważ mam obawy czy po tej operacji nie będzie trzeba szukać nakrętek, a zdaję sobie sprawę że trzeba je wkręcić ponownie bo i po co dodatkowa wentylacja i napływ wilgoci. Pozdrawiam i proszę o podpowiedź. |
|
|
|
 |
Carbon72
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.0 DID/09
|
Wysłany: 24-10-2013, 21:43
|
|
|
diament napisał/a: | czy po tej operacji nie będzie trzeba szukać nakrętek |
Żadnych nakrętek nie musisz szukać.
Montowałem 3-ci rząd siedzeń (mechanik który był uprawniony do takiego montażu nie miał czasu na to, dałem mu 50pln aby mi podbił że sam to zrobił, ten kwit jest potrzebny do zarejestrowania na 7 osób).
Nie pamiętam czy są nakrętki czy blacha jest pogrubiona i nagwintowana, jeśli jest nakrętka to zgrzana z blachą.
Ja miałem odwrotny problem dostałem wraz z samochodem ciężąrowym-outlnderem trzeci rząd siedzeń w worku i brakowało śrub a są nie typowe drobnozwojne - można takie dostać np.: w FABORY.
To jest mój debiut, proszę o wyrozumiałość
pozdr |
|
|
|
 |
|