Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: roch_27
14-08-2007, 23:00
jaki oryginalny rozmiar opon?
Autor Wiadomość
remkowsky
[Usunięty]

Wysłany: 22-03-2007, 21:31   jaki oryginalny rozmiar opon?

no musialem ten temat podjac... :? szukalem szukalem i nie znalazlem! a jak juz znalazlem to wszedzie inne dane!
niech ktos mi powie jaki w E55 powinien byc rozmiar opon na felgach 14?? tzn jaki w oryginale zakladali? jak kamilek stwierdzil - powinna byc gdzies na drzwiach wlepka z takimi danymi, niestety u mnie ona sie nie zachowala. jezdze juz pare lat galem i ciekaw jestem ile mi na predkosci przeklamuje :mrgreen:
z gory dzieki!!

dziadek
[Usunięty]

Wysłany: 22-03-2007, 23:04   

Witam
Mam co prawda E52 1,8 GLSI 4G93 16V ale książka którą dostałem razem z miśkiem opisuje i Twój model.
Do 2000 (SOHC) 4g63 benzinemotor proponują:
195/65R14 89V
195/65R14 90V
195/60R15 87V
195/60R15 88V
Pierwsza pozycja jako orginał reszta jako opcja.
Pozdrawiam

remkowsky
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2007, 09:28   

a wiec jednak.... :? znalazlem na jednej stronce jakie sa "oszustwa" predkosci przy nieprawidlowych rozmiarach. ja jezdze na 185/65 i okazuje sie ze przy 100km/h ja tak naprawde jade tylko 97... :mrgreen:
dzieki za info!!

Odpowiedz do tematu