|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kolejny szczęśliwy po zakupie (i też DJ :) ) |
Autor |
Wiadomość |
BTV
Forumowicz
Auto: Space Star 1.6, Grandis 2.4
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Wrz 2010 Posty: 144 Skąd: Puławy
|
Wysłany: 08-07-2014, 22:54 Kolejny szczęśliwy po zakupie (i też DJ :) )
|
|
|
Cześć wszystkim,
Podobnie jak p4y, świeżo po zakupie Grandisa (po nocach przez tę bryczkę nie spałem, he he). No i w końcu się znalazła, w Holandii, czarny Insport, 2.4 manual bez gazu i ja też nigdy gazu, 2007, 148000 przebiegu. Kumpel sprowadzający bryczki wykukał, obdzwonił z 10 razy, wypytał co trzeba, a ja potem z innym mechaniorem hop samolotem po taniości pełen obaw, ale bryczka obejrzana, przejechana, wytargowana i kupiona. I na kołach od razu do domu, idealnie w 24 godziny temat zrobiony .
Na miejscu wszystko już posprawdzane, rzeczywiście ani śladu robienia blachy. Przebieg również nie wyglądał na 300 czy 500 tysi, po prostu według wszystkich speców realne 148 tysi przejechane i nie wygląda na więcej, aczkolwiek książka serwisowa ma wypełnioną tylko pierwszą stronę, a potem ani śladu serwisowania, nawet gwarancyjnego. Jedyne potwierdzenie przebiegu to NAP.
Stan w miarę perfekcja salonowy, boki z przodu trochę tylko stargane, jakby pies nim jeździł - liczne mikro zarysowania na plastiku tuz pod szybami, klapa schowka u pasażera też z widocznymi śladami pazurów . Ale tym bardziej to olewam, bo będę woził tym graty na wesela i inne melanże, więc nie będzie szkoda, że zrobię jakąś ryskę. Kierownica prawie jak nowa, gałka skrzyni biegów wytarta cokolwiek, jak to u większości. Na zewnątrz ryski dookoła klamki kierowcy i na zderzaku tylnim, a poza tym to błysk lusterko. Szkoda tylko że nie trafiłem z nawką oryginalną, aczkolwiek tylko dla lans wyglądu w środku, bo korzystać bym z niej raczej nie korzystał, bo w porównaniu z dzisiejszymi tabletami to po prostu średniowiecze...
No i po prostu gablota niesamowita, pokochana od pierwszych 100 km na trasie, płynie się tym jak promem kosmicznym , aczkolwiek 165 KM przy tej masie tyłka nie urywa - no ale to nie ścigacz, tylko drogowa landara. Podjarka jest po spędzonych 10 latach z Astrą F i po 4 latach ze Space Starem. Astra oczywiście pogoniona, Space Star zostaje dla żony, też rewelacyjna bryczka no i mały przebieg po szwagrze . I momentami zastanawiam się, czy ze swoimi 98 KM nie ma lepszego buta niż Grandis - na 2 biegu z gazem w podłodze, od jakichś 2000 rpm rwie jak 2.0 w TDi ...
No i jak na razie mam trochę pytań, przekopywałem forum ale bezskutecznie, no i mam nadzieję że pomogiecie
1. Koła z tyłu są pochylone w pionie niczym w tuningowanych BMW, czyli górne krawędzie do środka biegną, a dolne na zewnątrz. Na badaniu technicznym człowiek stwierdził, że w tej płaszczyźnie nie ma regulacji.
2. Jakie funkcje ma pilot w kluczyku, a dokładnie 2. wciśnięcie? Przy zamykaniu, po wciśnięciu 1 raz słuchać zamykanie zamka centralnego no i rzeczywiście się zamyka. Po wciśnięciu 2 raz też słychać zamykanie zamka, ale oczywiście się nie zamyka, bo już jest zamknięty. No i po wciśnięciu 3 raz składają się lusterka. Ten drugi raz to nie jest ryglowanie od wewnątrz - sprawdzałem. To również nic związanego z szybami i ich domykaniem. No i również nic z zamykaniem czy otwieraniem tylko drzwi kierowcy. Haaaa, nie sprawdzałem tylnej klapy - może to to? Instrukcję mam niestety tylko po flamocku, po ściągnięciu polskiej z Forum nie jest to opisane...
3. Jest w jakikolwiek sposób po VIN czy po holenderskim numerze rejestracyjnym możliwe sprawdzenie czegokolwiek z historii samochodu? Czy tylko obdzwanianie serwisów w całej Holandii? (których dee facto nie będzie za wiele...)
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrowienia! |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2309 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 08-07-2014, 22:58
|
|
|
Tu :
https://ovi.rdw.nl/
http://nrplaat.nl/
patrzyłeś ? |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
BTV
Forumowicz
|
Wysłany: 08-07-2014, 23:27
|
|
|
A no nie no, pierwsze słyszę, kukam kukam |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2309 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 08-07-2014, 23:42
|
|
|
Kukaj, kukaj
Daj znać, czy te stronki są cokolwiek warte, wtedy można poprosić któregoś moda/admina, żeby podczepić je gdzieś, zrobić jakiś poradnik albo co |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
BTV
Forumowicz
|
Wysłany: 09-07-2014, 13:52
|
|
|
No lipa niestety - na sucho po numerze podaje tylko ogólnodostępne dane samochodu i inne pierdolety. Z drugiej strony jest odnośnik do www.autoverleden.nl i tam można sobie sprawdzić:
- Schade Verleden
- Kilometerstand check
- Gedetailleerde Waarde
- Vorige eigenaren
Każda opcja płatna po kilka Euro, to w sumie grosze, ale płatność to tylko Paypal którego nie mam, Visa która niestety nie jest dostępna i jakiś flamocki system płatności jak u nas PayU czy coś podobnego...
Mam w sumie wydruk z www.autopas.nl, który był z papierami samochodu i myślę że komis nie preparowałby go, skoro dla każdego Holendra ta strona jest dostępna. A mój samochód był pierwszy, który wysłali na export . |
|
|
|
 |
p4y
Nowy Forumowicz
Auto: GRANDIS
|
Wysłany: 09-07-2014, 20:56
|
|
|
oooo proszę jednak udało się nabyć Grandisa
tym bardziej cieszy mnie to, że kolega po fachu |
|
|
|
 |
BTV
Forumowicz
|
Wysłany: 14-07-2014, 01:29
|
|
|
Udało udało, wreszcie wszystkie graty z tyłu i jeszcze trochę miejsca jest na przyszłe zakupy, a siedzenie pasażera wolne
Nikt nie pomoże z moimi pytaniami?... |
|
|
|
 |
|
|