MSS Uszczelka drzwi |
Autor |
Wiadomość |
Ardil
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Star 1.9DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-10-2013, 22:52 MSS Uszczelka drzwi
|
|
|
Witam jestem nowym posiadaczem MSS 1.9 DID rocznik 2000 . Mój problem dotyczy uszczelki drzwi a w zasadzie maskownicy tej , która dotyka szyby . Poprzedniemu właścicielowi mojego miśka zacięła się szyba z przodu od strony pasażera i niestety podczas naprawy owa maskownica została uszkodzona . Pytanie czy ma to jakiś wpływ na dostawanie się wody do środka drzwi czy nie mam się czym przejmować . ( po deszczach nie zauważyłem aby w drzwiach coś chlupało , przeciekało itd. Nie wiem jak się fachowo nazywa ta maskownica , jeśli ma to jakiś wpływ na wilgoć/szczelność chciałbym to wymienić . Czy ktoś z forumowiczów wie gdzie można dostać takie coś i jak to wymienić ? Uszczelka MSS |
|
|
|
 |
honor
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6
Pomógł: 7 razy Dołączył: 28 Kwi 2013 Posty: 122 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 25-10-2013, 23:14
|
|
|
Na allegro występuje pod nazwą listwa zbierająca, nr, katalogowy MR135743. Wpływ na szczelność pewnie ma. Wydaje mi się, że wola ścieka do wewnątrz drzwi po szybie, na dłuższą metę zbierze się pewnie sporo syfu w środku. Przy brzegu drzwi od środka będzie pewnie wkręt mocujący końcówkę listwy, cała reszta powinna być na wcisk. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 822 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20981 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
Ardil
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 26-10-2013, 11:49
|
|
|
Czy dobrze rozumiem , aby odkręcić tą listwę zbierającą , to muszę zdjąć cały boczek drzwi ? |
|
|
|
 |
honor
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6
Pomógł: 7 razy Dołączył: 28 Kwi 2013 Posty: 122 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 26-10-2013, 12:50
|
|
|
Nie, odkręcasz wkręt, który jest od środka przy brzegu drzwi i od tej samej strony wyciągasz listwę do góry w kierunku lusterka. Ona jest na wcisk normalnie, wcześniej możesz opuścić szybę maksymalnie, będzie lżej schodzić. |
|
|
|
 |
Ardil
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-11-2013, 18:02
|
|