Przesunięty przez: mkm 23-09-2009, 07:59 |
Przesiadka z mazdy na colcika c50x :-) |
Autor |
Wiadomość |
avangarda
Mitsumaniak

Auto: colt glxi 89r. 4g15
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-09-2009, 02:26 Przesiadka z mazdy na colcika c50x :-)
|
|
|
Witam, skoro wszyscy się chwalą to i ja się pochwalę moim miśkiem
Colcikiem jeżdżę od pół roku, właściwie to nie brałam wogóle pod uwagę zakupu tak malutkiego autka, wcześniej moją miłością była moja madzia 626 GD coupe, i pewnie byłaby nią do dziś, gdyby nie zaczęła mi wykręcać numerów a u mnie z autem jak z facetem, jak zawiedzie więcej niż raz to trzeba się pożegnać tak więc zrobiłam i w ciągu kilku dni od ciężkiej decyzji o jej sprzedaży madzia poszła w inne ręce, ja natomiast musiałam się rozejrzeć za nowym wozidełkiem Oczywiście pierwsze kroki na motoallegro w stronę mazdy 626 GD i to najlepiej coupe, z tym, że to rzadkie autko i ciężko znaleźć dobrze utrzymany egzemplarz, zaczęłam więc przeglądać inne perełki japońskiej motoryzacji. Kilka nissanów przewinęło mi się przez zwoje mózgowe, jakieś tam maździochy 323f, galant wpadł mi w oko wybitnie, ale też jakoś szczęścia nie miałam do zadbanego egzemplarza. Jak się okazało daleko nie musiałam szukać mojego nowego pojazdu, codziennie po drodze do pracy mijałam taki zakładzik jakiś i na podwórku stał colcik sobie z karteczką przylepioną (na tonie silikonu do szyby za co później przeklinałam w duchu poprzedniego właściciela!) że na sprzedaż. Ale myślę sobie, takie małe autko to nie dla mnie, pozatym Mitsu to nie Mazda Coś mnie tknęło jednak i zaczęłam oglądać miśki na allegro, jeden fajny, drugi fajny, do trzeciego dzwonię, umawiamy się na oględziny i co się dowiaduję? To ten miś, którego od 2 tygodni mijam hehe, jadę bez konkretnego przekonania, zobaczyć co to wogóle za wynalazek. Pierwsze wrażenie średniawe, trochę matowy, troszkę gdzieś tam wgnieciony, maska naszpachlowana w kilogramach chyba, ale progi ładne, rdzy brak właściwie. Wsiadam, w środku bałagan to mało powiedziane, widać, że ktoś tym miśkiem "tylko" jeździł a nie "aż" jeździł Pominęłam ten fakt, nie każdy musi lubieć jeździć czyściutkim autkiem jak ja No to nie ma na co czekać, ruszamy, już po chwili moja ciekawość co do sprawowania się colcika zostala zaspokojona, a już w momencie wrzucenia dwójki wiedziałam, że to mała rakietka i że nie wsiadłam do tego autka ostatni raz... Jeszcze pół dnia biłam się z myślami, że przecież on taki mały, że miała być madzia i wogóle, ale tyle mi przyszło z tego myślenia, że już wieczorem wiozłam się miśkiem do domu Od tamtego czasu wygląd miśka zmienił się myślę radykalnie, mocno zmatowiały lakier odżył po polerce, dzięki czemu teraz olśniewa mnie i oślepia innych uczestników ruchu Dużo na efekcie dało pomalowanie wypiaskowanych stalówek na śnieżnobiały kolorek, colcik odrazu dostał charakterku i pasuje mu to chyba znakomicie. Co do samej eksploatacji to nie zapeszając, ale jest niezawodny, jedynie jakiś czas temu padł czujnik temp. silnika, ale z pomocą ekspertów z forum udało się to usterkę szybko usunąć i miś do dziś pomyka bezawaryjnie Przyznam, że długo jeszcze jadąc misiem obracałam się z tęsknotą za taką czy inną madzią na ulicy ale wreszcie przyszedł ten moment i polubiliśmy się z miśkiem do tego stopnia, że nawet ostatnio mając w końcu okazję stać się właścicielką dobrze utrzymanej czarnej (moje marzenie) 626 coupe, nie zdecydowałam się... Miś zostaje zemną a ja z nim oby jak najdłużej bezawaryjnie heheh
Świeże fotki misia
 |
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21936 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 23-09-2009, 07:59
|
|
|
Bardzo fajny. Też miałem kiedyś takiego, tyle, że białego i z silnikiem 1.3. Dbaj o niego. |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 23-09-2009, 08:02
|
|
|
Gratuluje nowej milosci.
Widze, ze dominujacym kolorem jest czerwony.
Masz racje. Ponoc te czerwone sa szybsze! |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 23-09-2009, 12:46
|
|
|
Piekne te fele choc stalówki ładniejsze od niejednych alusow. Colcik jest na nich piekny... |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Pomógł: 22 razy Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 6530 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 23-09-2009, 13:00
|
|
|
piekny i trafił w dobre ręce |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
avangarda
Mitsumaniak

|
Wysłany: 23-09-2009, 13:02
|
|
|
mkm napisał/a: | Ponoc te czerwone sa szybsze! |
A może to raczej chodzi o to, że kierownicy tych czerwonych poprostu są szybsi...
rosomak1983 napisał/a: | stalówki ładniejsze od niejednych alusow |
A dziękuję, szczerze to jestem podobnego zdania hehehe |
|
 |
avangarda
Mitsumaniak

|
Wysłany: 23-09-2009, 13:08
|
|
|
Dzięki Morfi, trochę pracy (nie tylko mojej) zeszło, żeby tak wyglądał, ale kto jak nie mitsumaniak wie najlepiej, że najważniejsza jest pasja |
|
 |
avangarda
Mitsumaniak

|
Wysłany: 11-11-2009, 15:15
|
|
|
rafq, z wyposażenia to ubogo, tylko lusterka w elektryce i podgrzewanie szybki tylnej, brakuje mi wspomagania i szybek elektrycznych, ale się przyzwyczaiłam już hehe. A silniczek ośmiozaworowy, co za tym idzie 84 koników podskakuje pod maską
[edit]
A foteczki wnętrza już wkrótce bo teraz nie posiadam
A co stało się z Twoim colciakiem hmmm?? |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 12-11-2009, 09:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
avangarda
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-11-2009, 09:54
|
|
|
Stein napisał/a: | ładna c50tka |
dzięki, dzięki
Stein napisał/a: | moja się psuła co 200km a jej średnio co 500 |
ale gdyby mi madzia nie szwankowała co chwilę, to pewnie nie przesiadłabym się na miśka...
[edit] |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 12-11-2009, 09:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
avangarda
Mitsumaniak

|
Wysłany: 18-11-2009, 09:21
|
|
|
Zbliża się zima, więc misiowi buciki trzeba zmienić, najlepiej razem z felgami, oto co wymyśliłam na sezon zimowy 09/10...
będą pasować? |
|
 |
Fragu
Mitsumaniak Łukasz

Auto: jest
Pomógł: 50 razy Dołączył: 13 Kwi 2008 Posty: 6077 Skąd: okolice Bydgoszczy
|
Wysłany: 18-11-2009, 09:53
|
|
|
Wygląda świetnie, ciekawe jak na aucie Gratuluję pomysłowości |
_________________ Zdania są jak tyłek - podzielone.
|
 |
avangarda
Mitsumaniak

|
Wysłany: 18-11-2009, 10:01
|
|
|
A dzięki dzięki, myślę, że założone będą pasowały do całokształtu a czas już zmienić białe stalówki, bo one są dobre na lato a nie teraz przy deszczowej pogodzie, wieeeecznie brudne heheh |
|
 |
Fragu
Mitsumaniak Łukasz

Auto: jest
Pomógł: 50 razy Dołączył: 13 Kwi 2008 Posty: 6077 Skąd: okolice Bydgoszczy
|
Wysłany: 18-11-2009, 10:07
|
|
|
To zakładaj - a my czekamy na zdjęcia jak to się będzie prezentowało. Na wiosnę też będę malował stalówki i tak myślę jaki kolor wybrać, może podkradnę pomysła |
_________________ Zdania są jak tyłek - podzielone.
|
 |
avangarda
Mitsumaniak

|
Wysłany: 18-11-2009, 10:45
|
|
|
Fragu napisał/a: | może podkradnę pomysła | a proszę bardzo myślę, że do srebrnej cejotki pasować będą matowe czarne z szerokim srebrnym rantem |
|
 |
k@rol
Mitsumaniak 02605/KMM

Auto: Mazda 3 2.0Pb
Pomógł: 6 razy Dołączył: 27 Paź 2009 Posty: 839 Skąd: Bedzin
|
|
|
|
 |