Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mkm
23-09-2009, 07:59
Przesiadka z mazdy na colcika c50x :-)
Autor Wiadomość
avangarda 
Mitsumaniak

Auto: colt glxi 89r. 4g15
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-09-2009, 02:26   Przesiadka z mazdy na colcika c50x :-)

Witam, skoro wszyscy się chwalą to i ja się pochwalę moim miśkiem :-)

Colcikiem jeżdżę od pół roku, właściwie to nie brałam wogóle pod uwagę zakupu tak malutkiego autka, wcześniej moją miłością była moja madzia 626 GD coupe, i pewnie byłaby nią do dziś, gdyby nie zaczęła mi wykręcać numerów :| a u mnie z autem jak z facetem, jak zawiedzie więcej niż raz to trzeba się pożegnać :biggrin: tak więc zrobiłam i w ciągu kilku dni od ciężkiej decyzji o jej sprzedaży madzia poszła w inne ręce, ja natomiast musiałam się rozejrzeć za nowym wozidełkiem :mrgreen: Oczywiście pierwsze kroki na motoallegro w stronę mazdy 626 GD i to najlepiej coupe, z tym, że to rzadkie autko i ciężko znaleźć dobrze utrzymany egzemplarz, zaczęłam więc przeglądać inne perełki japońskiej motoryzacji. Kilka nissanów przewinęło mi się przez zwoje mózgowe, jakieś tam maździochy 323f, galant wpadł mi w oko wybitnie, ale też jakoś szczęścia nie miałam do zadbanego egzemplarza. Jak się okazało daleko nie musiałam szukać mojego nowego pojazdu, codziennie po drodze do pracy mijałam taki zakładzik jakiś i na podwórku stał colcik sobie z karteczką przylepioną (na tonie silikonu do szyby za co później przeklinałam w duchu poprzedniego właściciela!) że na sprzedaż. Ale myślę sobie, takie małe autko to nie dla mnie, pozatym Mitsu to nie Mazda :mrgreen: Coś mnie tknęło jednak i zaczęłam oglądać miśki na allegro, jeden fajny, drugi fajny, do trzeciego dzwonię, umawiamy się na oględziny i co się dowiaduję? To ten miś, którego od 2 tygodni mijam hehe, jadę bez konkretnego przekonania, zobaczyć co to wogóle za wynalazek. Pierwsze wrażenie średniawe, trochę matowy, troszkę gdzieś tam wgnieciony, maska naszpachlowana w kilogramach chyba, ale progi ładne, rdzy brak właściwie. Wsiadam, w środku bałagan to mało powiedziane, widać, że ktoś tym miśkiem "tylko" jeździł a nie "aż" jeździł :) Pominęłam ten fakt, nie każdy musi lubieć jeździć czyściutkim autkiem jak ja :mrgreen: No to nie ma na co czekać, ruszamy, już po chwili moja ciekawość co do sprawowania się colcika zostala zaspokojona, a już w momencie wrzucenia dwójki wiedziałam, że to mała rakietka i że nie wsiadłam do tego autka ostatni raz... :wink: Jeszcze pół dnia biłam się z myślami, że przecież on taki mały, że miała być madzia i wogóle, ale tyle mi przyszło z tego myślenia, że już wieczorem wiozłam się miśkiem do domu :p Od tamtego czasu wygląd miśka zmienił się myślę radykalnie, mocno zmatowiały lakier odżył po polerce, dzięki czemu teraz olśniewa mnie i oślepia innych uczestników ruchu :mrgreen: Dużo na efekcie dało pomalowanie wypiaskowanych stalówek na śnieżnobiały kolorek, colcik odrazu dostał charakterku i pasuje mu to chyba znakomicie. Co do samej eksploatacji to nie zapeszając, ale jest niezawodny, jedynie jakiś czas temu padł czujnik temp. silnika, ale z pomocą ekspertów z forum udało się to usterkę szybko usunąć i miś do dziś pomyka bezawaryjnie :) Przyznam, że długo jeszcze jadąc misiem obracałam się z tęsknotą za taką czy inną madzią na ulicy :biggrin: ale wreszcie przyszedł ten moment i polubiliśmy się z miśkiem do tego stopnia, że nawet ostatnio mając w końcu okazję stać się właścicielką dobrze utrzymanej czarnej (moje marzenie) 626 coupe, nie zdecydowałam się... Miś zostaje zemną a ja z nim :) oby jak najdłużej bezawaryjnie heheh :)

Świeże fotki misia

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 23-09-2009, 07:59   

Bardzo fajny. Też miałem kiedyś takiego, tyle, że białego i z silnikiem 1.3. Dbaj o niego.

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 23-09-2009, 08:02   

Gratuluje nowej milosci.
Widze, ze dominujacym kolorem jest czerwony.
Masz racje. Ponoc te czerwone sa szybsze!

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Wysłany: 23-09-2009, 12:46   

Piekne te fele choc stalówki ładniejsze od niejednych alusow. Colcik jest na nich piekny...
Life is 2 short to drive boring cars ;)
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Wysłany: 23-09-2009, 13:00   

piekny i trafił w dobre ręce :)

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

avangarda 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-09-2009, 13:02   

mkm napisał/a:
Ponoc te czerwone sa szybsze!

A może to raczej chodzi o to, że kierownicy tych czerwonych poprostu są szybsi... :D

rosomak1983 napisał/a:
stalówki ładniejsze od niejednych alusow

A dziękuję, szczerze to jestem podobnego zdania hehehe 8)

avangarda 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-09-2009, 13:08   

Dzięki Morfi, trochę pracy (nie tylko mojej) zeszło, żeby tak wyglądał, ale kto jak nie mitsumaniak wie najlepiej, że najważniejsza jest pasja :)

avangarda 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-11-2009, 15:15   

rafq, z wyposażenia to ubogo, tylko lusterka w elektryce i podgrzewanie szybki tylnej, brakuje mi wspomagania i szybek elektrycznych, ale się przyzwyczaiłam już hehe. A silniczek ośmiozaworowy, co za tym idzie 84 koników podskakuje pod maską :D

[edit]
A foteczki wnętrza już wkrótce bo teraz nie posiadam :wink:

A co stało się z Twoim colciakiem hmmm??
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 12-11-2009, 09:50, w całości zmieniany 1 raz  

avangarda 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-11-2009, 09:54   

Stein napisał/a:
ładna c50tka

dzięki, dzięki :wink: 8)

Stein napisał/a:
moja się psuła co 200km a jej średnio co 500
:mrgreen:
ale gdyby mi madzia nie szwankowała co chwilę, to pewnie nie przesiadłabym się na miśka... :wink:

[edit]
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 12-11-2009, 09:57, w całości zmieniany 1 raz  

avangarda 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-11-2009, 09:21   

Zbliża się zima, więc misiowi buciki trzeba zmienić, najlepiej razem z felgami, oto co wymyśliłam na sezon zimowy 09/10... :mrgreen:

będą pasować? :wink:

Fragu 
Mitsumaniak
Łukasz

Auto: jest
Wysłany: 18-11-2009, 09:53   

Wygląda świetnie, ciekawe jak na aucie :wink: Gratuluję pomysłowości 8)

FIESTA ST150

avangarda 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-11-2009, 10:01   

A dzięki dzięki, myślę, że założone będą pasowały do całokształtu :D a czas już zmienić białe stalówki, bo one są dobre na lato a nie teraz przy deszczowej pogodzie, wieeeecznie brudne heheh

Fragu 
Mitsumaniak
Łukasz

Auto: jest
Wysłany: 18-11-2009, 10:07   

To zakładaj - a my czekamy na zdjęcia jak to się będzie prezentowało. Na wiosnę też będę malował stalówki i tak myślę jaki kolor wybrać, może podkradnę pomysła :P

FIESTA ST150

avangarda 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-11-2009, 10:45   

Fragu napisał/a:
może podkradnę pomysła
a proszę bardzo :P myślę, że do srebrnej cejotki pasować będą matowe czarne z szerokim srebrnym rantem :wink:

k@rol 
Mitsumaniak
02605/KMM

Auto: Mazda 3 2.0Pb
Wysłany: 23-11-2009, 18:06   

fajny colcik...ahh te biale fele :prayer:
VW Lupo 1.0 1998 (Żony)
Toyota Paseo 1.5 1996

Obecnie
Mazda 3 Top Sport 2.0 2003
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=85538