Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
04-05-2008, 01:38
[MSS ALL] ELEKTRONIKA Centralny zamek w SS
Autor Wiadomość
Kojak
[Usunięty]

Wysłany: 15-02-2007, 21:25   [MSS ALL] ELEKTRONIKA Centralny zamek w SS

Na początku Witam wszystkich. Wczoraj kupiłem sobie SS z 2002 roku z silnikiem DiD.
I mam do Was Klubowicze kilka pytań.
1 Centralny zamek nie zamyka klapy, jak to powinno być. Bo mi się wydaje że klapa powinna się zamykać razem.A tak nie jest :?
2 Elektryczny szyberdach jak się otworzy to nie chce się zamknąć.
I jakie były wyposażenia w Space Star chodzi mi co w nich było i jaka wersja.
Pozdrawiam :newb: Kojak
Ostatnio zmieniony przez cns80 11-02-2009, 12:46, w całości zmieniany 2 razy  

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-02-2007, 09:09   Centralny zamek w SS

Kojak napisał/a:
Centralny zamek nie zamyka klapy, jak to powinno być. Bo mi się wydaje że klapa powinna się zamykać razem.A tak nie jest
U mnie zamyka.
Masz jakąś wypaśną wersję skoro masz szyberdach i w dodatku elektryczny :shock: Zazdroszczę :roll:

Wersje wyposażenia w Polsce
Family (rzeczy podstawowe)
- 2 x airbag
- wspomaganie
- klima
- elektryczne szyby przód
- elektryczne lusterka
- regulacja fotela kierowcy
- centralny zamek

Comfort - to co Family oraz:
- 4 x airbag
- światła przeciwmgłowe
- elektryczne szyby przód i tył
- podłokietnik kierowcy
- schowek na okulary
- listy ochronne na progach
- alufelgi 15"

To tyle co mi się przypomniało. Proszę o uzupełnienie lub poprawki.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

krzych
[Usunięty]

Wysłany: 16-02-2007, 09:49   Powienien zamykac

Najprosciej to sprawdzic zdejmujac ta plastikowa oslona - zdejmuje sie ja bardzo latwo - zdaje sie ze trzyma sie jednym wkretem i na zatrzaskach - zwroc uwage zeby sobie przez pomylke nie odkrecic wycieraczki.
Musisz sprawdzic czy na silownik jest podawany prad - jesli jest to naprawa bedzie prosta - silownik uniwersalny mozna kupic za 10 zl na allegro

Kojak
[Usunięty]

Wysłany: 16-02-2007, 11:09   

Widzę że mam jakąś nie typową wersję
- wspomaganie
- klima
- elektryczne szyby przód
- elektryczne lusterka
- regulacja fotela kierowcy
- centralny zamek
- 4 x airbag
- światła przeciwmgłowe
- schowek na okulary
- listy ochronne na progach
- alufelgi 15"
- ABS

+ do tego elektryczny szyberdach
Wydaje mi się że samochód był na zamówienie i dla tego ma takie wyposażenie.A do tego na kartce jak gościo sprzedawał napisał kontrola trakcji.Ale wydaje mi się że to to sobie dopisał.

mungam
[Usunięty]

Wysłany: 16-02-2007, 16:47   

ja to dopiero mam nietypowa wersje
4xairbag
padnieta pompe od wspomagania
el.szyby przod i tyl
stalowe felgi 14
regulacja siedzenia kier.
klima
el.lusterka
abs
listwy tez sa i schowek na okulary
centralny zamek
ciekawe ile taka pompa kosztuje na allegro lub sklepie tylko nie w aso bo tam to maja po 3950 troche drogo jak dla mnie

Kojak
[Usunięty]

Wysłany: 16-02-2007, 18:31   

Dzisiaj sprawdziłem że jak zamknę tylną klapę to się zamyka cały samochód. Muszę coś pomodzić przy centralnym :wink:

Dyzio i Saba 
mitsumaniacy

Auto: ASX 1.6
Wysłany: 18-02-2007, 10:54   

Z tego co napisałeś to tylko szyber jest nietypowy (jak na wersje sprzedawaną w Polsce).
W moim centralny zamek zamyka wszystkie 5 drzwi.

Kojak
[Usunięty]

Wysłany: 18-02-2007, 22:45   

SS jest sprowadzony.
Mam jeszcze jedno pytanie, czy w Space Star'ach było montowane ESP?? BO przeglądam jedną aukcję i tam jest wypisane ESP :http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2282132
A do tego jak gościo mi sprzedawał to na kartce też było napisane ESP... :roll:

jawlo 
Forumowicz

Auto: SS DiD mint silver
Wysłany: 19-02-2007, 06:34   

Nic o tym nie słyszałem aby w SS było montowane ESP.
W polskich wersjach napewno nie było.
Było za to montowane EBD czyli system rozkładu siły hamowania.
Może niektórzy uważają że jedno i drugie to to samo? A tak nie jest.

Kojak
[Usunięty]

Wysłany: 19-02-2007, 09:59   

EBD czyli system rozkładu siły hamowania.
A ESP - (ang. Electronic Stability Program program elektronicznej stabilności) - układ elektroniczny stabilizujący tor jazdy samochodu podczas pokonywania zakrętu przejmujący kontrolę nad połączonymi układami ABS i ASR. System ten uaktywnia się samoczynnie przyhamowując jedno lub kilka kół, z chwilą gdy odpowiedni czujnik wykryje tendencję do wyślizgnięcia się samochodu z zakrętu. Niektórzy producenci nazywają go inaczej, np. VSC, DSTC itp. :roll: :biggrin:

dlugiad
[Usunięty]

Wysłany: 20-02-2007, 10:48   

Kojak napisał/a:
Dzisiaj sprawdziłem że jak zamknę tylną klapę to się zamyka cały samochód. Muszę coś pomodzić przy centralnym :wink:

Kojak, z tego co piszesz wynika, iż pod wzgledem napieciowym i mechanicznym zamek tylnej klapy jest w porzadku. Ja sugerowałbym Ci sprawdzic czy przypadkiem na pewno tylna klapa zamyka sie na drugi stopien (do konca). Jezeli klapa a w szczegolnosci zamek klapy nie domknie sie do konca to centralny zamek go nie domknie. Moze sie tak zdarzyc, że kontrolka otwatcia drzwi sie nie swieci a zamek nie jest domkniety. Wtedy pozostaje regulacja bolca tak by zamek domykal sie do konca.

Kojak
[Usunięty]

Wysłany: 03-03-2007, 17:49   

Dzięki :wink:
A czy jest może jakaś metoda programowania kluczyka??

Już wiem, należy wsiąść do samochodu, wyjąć baterię. Włożyć z powrotem i nacisnąć Zamknięcie :D :wink:

jurek11 
Forumowicz

Auto: mitsubishi space star 1,6
Wysłany: 22-10-2009, 21:40   centralny zamek

witam
Mam w swoim Mss alarm z centralnym zamkiem który automatycznie otwiera i zamyka wszystkie drzwi ale w drzwiach pasażera z prawej stronki otwiera i zaraz zamyka i trzeba je otwierać ręcznie od środka albo tak szybko zanim się zamknie co jest możliwe ale upierdliwe.
Może ktoś spotkał się z takim przypadkiem ...zastanawiam się czy jest to sprawa oprogramowania czy po prostu walnął siłownik i trzeba go wymienić ...

halbog 
Mitsumaniak
Homo Swidnicensis

Auto: Kia Carens 2,0 CRDi 2006r
Wysłany: 23-10-2009, 21:29   

W słuzbowej cytrynce Berlingo było coś takiego, elektryk mówił, że przekaźnik się zwarł :?: Nie jestem do końca pewien, ale potem hulało normalnie, tzn. otwierało i zamykało bez problemu.
Pozdrawiam
Bogdan

tom1972 
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star 1.3 GLX
  Wysłany: 09-11-2009, 16:28   

Witam:) miałem też taki problem w swoim MSS , przyczyna była bardzo prosta , ale może od początku - musimy zdjąć tapicerkę tylnej klapy żeby dojść do zamka , problem jest natury mechanicznej u mnie wyskoczyło cięgno które zamyka i otwiera tylna klapę (chodziło sobie luzem) a jest ono połączone z takim długim cięgnem przy zamku . Widać to jak się zamknie klapę i otwiera i zamyka zamek, bez tapicerki. Oby to było to .

Odpowiedz do tematu