Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Delica
Autor Wiadomość
Szelma 
Nowy Forumowicz

Auto: LR
Kraj/Country: UK
Wysłany: 24-08-2014, 13:14   Delica

Jako, ze to moj pierwszy post na forumie, to witam wszystkich serdecznie.

Jestem na etapie kupna auta, mozna powiedziec szukam czegos uniwersalnego, potrzebuje auta na codzien, do wypraw, do malego terenu no i musi pociagnac przyczepke campingowa. Wiec wydaje mi sie, ze Delica sie sprawdzi. 4x4 nie sa mi jakos specjalnie obce, cos juz tam kilkanascie lat mam z tym do czynienia.

No ale do rzeczy. Wiem ze silnik 2.8 to nic innego jak w Pagero 2.8, z doswiadczenia wiem, ze Pagero to nie jest woz na autostrady ;) no bo predkosciami to on nie grzeszy. Jak jest w Delice, jakie predkosci przelotowe nie sa problemem, jaki jest v-max tego auta. O spalanie nie pytam przy szybszej jezdzie, bo wyczytalem, ze powyzej 15 nie pali wiec jest ok.

Jakie oponki wytrzymuja mosty, sam bym chcial zalozyc 31/10.5/15. Od czego dobrac sprezyny, zeby zliftowac 2" no chyba, ze sa dedykowane jak do innych typowych 4x4.

Na razie wiecej nie pytam, co by nie przymulac.

[ Dodano: 26-08-2014, 11:31 ]
Panowie, czy to az tak trudne pytanie ? Nikt nie sprawdzal z jaka predkoscia jedzie Wasz dupowoz ? Nie wierze. :mrgreen:

l300 
Forumowicz

Auto: L300 2.4 4wd i Delica 2.8 4wd
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-08-2014, 19:52   

Witam. Predkosc max co jechalem to 165 km/h, a przelotowa predkosc na autostradzie to tak ok 120 zawsze jezdzilem. Opony 31x10,5r15 BFG MT mialem wchodza bez zadnego liftu zawieszenia, jedynie przednie chlapacze musialem usunac bo ocieraly opony. Zestawy do liftu sa dostepne bezproblemowo. Pozdrawiam

Szelma 
Nowy Forumowicz

Auto: LR
Kraj/Country: UK
Wysłany: 26-08-2014, 22:02   

Dzieki. Jakie obroty ma silnik przy tych 120 km/h ?

Odpowiedz do tematu