Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
PS 4
Autor Wiadomość
bulius 
Mitsumaniak
w imię zasad....

Auto: outlander I 2,4 MPI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-09-2013, 14:26   PS 4

Zastanawiam się nad kupnem (jak tylko będzie można) PS 4 ale zastanawia mnie czy jest sens tak szybko?
Czy za chwilę nie wyjdzie jakaś wersja slim super pojemna i itd i czy nie lepiej poczekać?
A i czym będzie się różnić od PS 3 tak dla laika jak ja bo może lepiej kupić jakiś fajny komplet ps3?

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 05-09-2013, 10:53   

Sensu ekonomicznego na pewno nie ma bo wiadomo że cena za jakiś czas mocno w dół powinna dojść. Obstawiam, że okres przed swiąteczny będzie najciekawszym momentem do kupna :wink:

Seiji 
Mitsumaniak
WRRRR PSSST

Auto: CN9A 4G63T
Wysłany: 05-09-2013, 15:28   

generalnie to najlepszym momentem na zakup PS4 będzie okres przedświąteczny... 2014
teraz ani gier na to dobrych nie będzie, ani też cena nie będzie przystępna

generalnie to inny wygląd, budowa wewnętrzna bardziej podobna do PC, inny pad (absolutnie bezguście z przyciskiem share na facebook), brak kompatybilności wstecznej i wszystkie choroby okresu dziecięcego tak więc jeszcze raz bym to przemyślał :wink:

bulius 
Mitsumaniak
w imię zasad....

Auto: outlander I 2,4 MPI
Wysłany: 05-09-2013, 20:42   

chyba zakupię jakiś fajny zestaw ps3 tylko może ktoś podpowiedzieć na co zwrócić uwagę?
Ponoć byle nie super slim tylko slim i dysk jak największy ale co jeszcze?

Seiji 
Mitsumaniak
WRRRR PSSST

Auto: CN9A 4G63T
Wysłany: 05-09-2013, 23:26   

jak chcesz piraty to jakaś wersja firmware musi być jeszcze, jak nie to bierz super slim z jak największym dyskiem

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 07-09-2013, 18:08   

Seiji napisał/a:
generalnie to najlepszym momentem na zakup PS4 będzie okres przedświąteczny... 2014

Z tym się zgadzam.
Seiji napisał/a:
teraz ani gier na to dobrych nie będzie, ani też cena nie będzie przystępna

Będą wielkie tytuły, ważne aby te własnie gry trafiały w twoje gusta. Cena PS4 na przyszły rok pozostanie pewnie taka sama. Porównując cenę z PS3 po premierze w 2007r to i tak jest dużo mniej.

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

RaVciO 
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Wysłany: 27-11-2013, 19:54   

Mam PS3 i póki co wszystkie gry które mnie interesują wychodzą i jeszcze długo będą wychodzić na PS3. Niektórych gier na PS4 jeszcze nie ma jak np. GTA 5. Gdzieś czytałem, że na świecie jest około 60mln użytkowników PS3, więc tak prędko wszyscy nagle się nie przesiądą na PS4, więc wydaje mi się, że jeszcze przez dłuższy czas gry będą wychodziły zarówno na PS3 jak i PS4. Oczywiście przyjdzie taki czas, że na nowsze tytuły PS3 będzie już za ubogie sprzętowo i zacznie się sytuacja zmieniać.

Musisz sobie odpowiedzieć w jakie gry chcesz/lubisz grać i pod tym kątem wybrać sprzęt.
Tak jak kolega wcześniej zauważył ceny nowych konsol znacząco nie spadają z upływem lat. Za PS3 z dyskiem nadal trzeba wyłożyć w granicach 1100 - 1200zł

Sezon przedświąteczny to dobry czas na zakup, bo może w ramach zachęty dostaniesz np. dodatkowego pada, move'a, czy ciekawą gierkę, ale ogólnie cena raczej znacząco nie spadnie przez najbliższe kilkanaście miesięcy. Według mnie wejście PS4 może jedynie obniżyć cenę PS3.

PS3 ma w tej chwili póki co tą zaletę, że masz ogromny wybór używanych gier.

Odnośnie hackowania PS3 powiem tak, jak byłem dzieckiem miałem na PC pełno pirackich gier, których nie doceniałem, pograłem kilka dni i brałem następną (chyba, że trafiła się prawdziwa perełka jak np, Heros III czy Age of Empires ;-) Obecnie mam mniej czasu na granie, a konsolę kupiłem tylko dlatego, że była promocja "drugi artykuł za pół ceny". Z faktu, że mam mniej czasu, mniej gram, ale gry mam oryginalne nowe lub używane i może jestem dziwny/nienormalny, ale teraz gra sprawia mi większą satysfakcję. Jeśli nie masz ciśnienia by grać w najnowsze tytuły w dzień premiery, to kupując używane egzemplarze w dobrym stanie, na pewno nie zbankrutujesz.

Jednak czy kupisz PS3 czy PS4 to Twoja decyzja, ale na pewno z jednej jak i z drugiej będziesz zadowolony.
Ostatnio zmieniony przez RaVciO 30-11-2013, 12:13, w całości zmieniany 1 raz  

karolgt 
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Wysłany: 30-11-2013, 11:36   

sytuacja cenowa z PS4 wygląda wg mnie tak samo jak to było z PS3.
Nowe PS3 kosztowały w 2006 roku ok 2000 zł, potem szybo potaniały i trzymały cenę właśnie koło 1800 zł.
I taka cena była dość długo. 2 lata temu jak ja kupowałem PS3 to najuboższy zestaw to był koszt 1100 zł (mały dysk, bez drugiego pada i żadnych gier), za zestaw z większym dyskiem (+ jakaś gra albo move) to już tak średnio 1300-1500 zł. W 2011 roku czyli 5 lat po premierze!

Więc wg.mnie cena PS4 nawet jak spadnie to przez najbliższe kilka lat utrzyma się na poziomie >1500-1600 zł. więc odwlekanie zakupu ze względu na cenę wg.mnie nie ma większego sensu.

Po co mają obniżać cenę? i tak ogromna ilość osób kupi taką konsolę, a Sony musi przecież zarobić :)
Jakbym teraz kupował to wolałbym jednak dołożyć trochę i mieć jednak PS4,a nie 7 letni sprzęt.
Ewentualnie jak PS3 to używkę za 300-400 zł, PS3 jest raczej bezawaryjne nie to co XboX360 :)

Odpowiedz do tematu