Parę pytań nowego posiadacza |
Autor |
Wiadomość |
onopp
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-07-2017, 01:11 Parę pytań nowego posiadacza
|
|
|
Hej zostałem szczęśliwym posiadaczem Carisimy 2003r 1.6 Classic (ostatni fl z czarnymi lampami) i mam parę pytań technicznych:
Czy są wiązki do elektrycznych lusterek w drzwiach w wersji po "podwójnym" lifcie?
Czy w Carisma było coś takiego jak nagrzewnica ptc - elektryczna farelka która dmucha ciepłem na przednią szybę od razu po zapaleniu bez czekania aż silnik się nagrzeje?
Nie odbija mi manetka od kierunkowskazu, czy tak jest w standardzie ? mam przełącznik zespolony ten najuboższy i chciałbym wymienić na ten z regulacją prędkości wycieraczek. Czy wszystkie przełączniki od wszystkich wersji (przed i polift, diesel i benzyna) są identyczne i plug-play?
Podświetlenie panelu nawiewu, licznika i ekranu radia, przycisków - wszędzie są białe żarówki w5w i jedna w1.2w (licznik) które przekłada się do tych niebieski kapturków? |
|
|
|
 |
roger255
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 2002
|
Wysłany: 31-07-2017, 16:23 Re: Parę pytań nowego posiadacza
|
|
|
onopp napisał/a: |
Nie odbija mi manetka od kierunkowskazu, czy tak jest w standardzie ? |
Tak jest fabrycznie. U mnie też samo nie odbija, ale uważam to za plus. |
|
|
|
 |
b@rto
Forumowicz
Auto: Carisma 1.9 DiD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 21 Mar 2016 Posty: 63 Skąd: Hołowczyce
|
Wysłany: 01-08-2017, 09:42
|
|
|
1.9 DiD z 2002, wersja Avance - manetka odbija automatycznie |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2310 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 01-08-2017, 10:35
|
|
|
onopp napisał/a: | Czy są wiązki do elektrycznych lusterek w drzwiach w wersji po "podwójnym" lifcie? |
Powinny być.
Cytat: | Czy w Carisma było coś takiego jak nagrzewnica ptc |
Nie.
onopp napisał/a: | Nie odbija mi manetka od kierunkowskazu, czy tak jest w standardzie ? |
Nie. Powinno odbijać.
onopp napisał/a: | mam przełącznik zespolony ten najuboższy i chciałbym wymienić na ten z regulacją prędkości wycieraczek. Czy wszystkie przełączniki od wszystkich wersji (przed i polift, diesel i benzyna) są identyczne i plug-play? |
Powinny być, ale głowy nie dam. |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
onopp
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma
|
Wysłany: 03-08-2017, 12:36
|
|
|
Napisze dla potomnych - wiązek do lusterek elektrycznych nie ma w wersji po lifcie z czarnymi światłami. |
|
|
|
 |
wiktor28094
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.9 did i 1.9td
|
Wysłany: 10-08-2017, 21:15
|
|
|
Mam cari z 2003 roku 1.9 did i mam elektryczne lusterka tempomat itp manetka powinna odbijać. |
|
|
|
 |
|