|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Skrzynia biegów :) |
Autor |
Wiadomość |
szost
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 96 2.0 TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-04-2009, 16:52 Skrzynia biegów :)
|
|
|
Witam Jakiś czas temu pisałem ze mam problem se skrzynią biegów w galancie 96E5xA blokuje się bieg nr 2 przy redukcji. Kupiłem skrzynie o tych samycah numerach, przed założeniem jej pojechała do specjalisty od skrzyń który stwierdził ze jest sprawna w 100%.Założyłem skrzynie i co nadal 2 nie wchodzi. Sprzęgło mam nowe ale bierze bardzo nisko może to mieć jakiś związek Jakieś pomysły ??? albo adresy w woj. kuj-pom kto mi to zrobi. |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14378 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 23-04-2009, 17:00
|
|
|
Bo kupiłeś nie lepszą skrzynię. Po raz setny powtarzam. Nie opłaca się kupować używanej skrzyni, bo lepszej nie kupisz. Wszystkie diesle z tym silnikiem mają problem z tą dwójką. Niestety kupno sprawnej graniczy z cudem!
Teraz jedź do tego specjalisty niech odda Ci kasę, bo chyba się nie przyłożył. Tą skrzynię można sprawdzić jedynie podczas pracy. Ale musiałby dać napęd na wałek sprzęgłowy i podłączyć koła z półosiami żeby wychwycić usterkę synchro przy redukcji, a wątpie by ją sprawdził dynamicznie.
[ Dodano: 23-04-2009, 17:05 ]
Zresztą pisałem Ci już, że bardziej się opłaca naprawić niż kupować używkę.
Nie pamiętam dokładnie kto, ale za 1100zł wymienił łożyska i synchro i ma spokój. |
|
|
|
 |
jacekm
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 2 td
|
Wysłany: 28-04-2009, 21:26 bieg 2
|
|
|
To trzeba brać na spokój. W moim też nie zawsze wpada 2. A szczególnie jak jest gorący. Kolega ma rację nie kupuje się drugiej skrzynki. To się nie opłaca. Naprawiać tak. Nie jet to powalająca suma. Ha zależy ile miś przejechał. Mój już 254 tys. i dalej na syntetyku.
Spoko daje rade z 1 na 3 , a za chwilę i 2 się pojawia.
Pozdrowionka
Jacek
Galant 2 TD / 95 |
|
|
|
 |
|
|