Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
lewar od biegow
Autor Wiadomość
yetti768
[Usunięty]

Wysłany: 21-10-2006, 10:06   lewar od biegow

Witam,
moja cari (swiezy nabytek) ma wyrychtany lewarek biegow (mozna krecic kółka) co jest bardzo irytujące w dodatku bieg 5 ciezko wchodzi i czesto wbijam przez to 3 :roll: co mozna na to poradzic???
jaka galke mozna w stawic do carismy 98 1,6 poniewaz w zadnym sklepie nie ma galek do lewarkow z podciaganym wstecznym :roll: jezeli ktos z was zmienial juz ta galeczke bardzo prosze o info gdzie to mozna kupic i ewentualnie nakie sa wymiary takiej galki to moze sam cos dosztukuje. :P
czy mozna skrocic drazek zmiany biegów???

z góry dziekuje za odpowiedz

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-10-2006, 10:18   

Może masz tulejki przy skrzyni wyrychtane a nie lewar - tulejki to w aso volvo tanio kupisz. Lewar czhyba można skracać - gdzieś już na forum o tym chyba coś widziałem - poszukaj.

szczeslaw 
moderator
Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Wysłany: 21-10-2006, 11:06   

Z tą 5 to rzeczywiście mogą być tulejki - co prawda zazwyczaj nie wchodzi 1 i wsteczny, ale ktoś prawdopodobnie zaoszczędził na tulejkach i tak wyregulował mechanizm, że wchodzi 1 i R a 5 już nie. Wymienić tulejki i wyregulować mechanizm (koszt ok. 100-120zł - zależy czy będziesz robił sam).
Lewarek na pewno można skrócić - jest na forum opis. Z tym, że jest trochę roboty. Poszukaj a dowiesz się wszystkiego.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 21-10-2006, 11:10   

5 tez jest powodem do wymiany tulejek, co do lewarka - na allegro sa galki do podciaganego wstecznego wystarczy poszukac,
na pytanie: jakie tulejki - czerwony pasek!
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 21-10-2006, 11:16   

hehe uprzedzająco mu napisałem że w aso volvo dostanie :D

major 
Mitsumaniak
Major

Auto: carisma 1.6, galant 2.5 V6
Wysłany: 21-10-2006, 11:21   

za tą 5 to moą być odpowiedzialne tulejki na 90% . u mnie też piąteczka nie wchodziła a po wymianie tulejek jest wszystko oki :D

Carisma GLX 1.6 1996 rok
Galant SPORT EDITION 2.5 V6 1998 :)

yetti768
[Usunięty]

Wysłany: 22-10-2006, 19:56   

dzieki wielkie postaram sie to zalatwic i napisze czy to byla wina tulejek . ale pojawil sie kolejny problem cieknie cos z gumy przegubu wewnetrznego nie wiem czy guma jest uszkodzona ale narazie nie strzela wiec moze zdaze to wymiienic, tak na wszelki wypadek zapytam ile moze mnie wyniesc taki pregub gdyby sie okazalo ze jest trafiony.
jeszcze raz dzieki
pozdrawiam

shazza_eref 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GLS
Wysłany: 17-01-2014, 23:35   Lewarek

Ja już kilka razy szukałem i nigdzie nic o skracaniu takiego lewarka nie znalazłem :/

Odpowiedz do tematu