|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAxA] Plastikowe panele przełaczników podnoszenia szy |
Autor |
Wiadomość |
herkules
Mitsumaniak
Auto: Avance 2.5 V6 2000r skóra NT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-11-2013, 11:04 [EAxA] Plastikowe panele przełaczników podnoszenia szy
|
|
|
Mam pytanie. Czy ktoś próbował odkleić "popękaną kliszę" z paneli przełączników i uchwytów w boczkach drzwi. Zastanawiam się, czy po usunięciu okleiny, nie będzie odbarwień i czy można to zrobić, bez zdejmowania paneli (zdejmowania boczków). Czym się podeprzeć, Benzyną ekstrakcyjną, czy Fornitem do mebli. Proszę o odpowiedź od kogoś kto miał z tym doświadczenia.
Pozdrawiam.
Herkules. |
|
|
|
 |
fergul11
Mitsumaniak

Auto: EA2A-'98 2.0pb
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Wrz 2009 Posty: 2372 Skąd: Co.Clare
|
Wysłany: 11-11-2013, 11:44
|
|
|
Zapodaj zdjęcie , bo to chyba nieoryginalna produkcja ?
Z tego co mi wiadomo to w galantach te elementy były robione z czarnego,szarego, beżowego lub drewno-podobnego tworzywa , z okleinowaniem "kliszą" nie spotkałem się jeszcze .
Zdjęcie rozwiałoby wątpliwości i podpowiedź jak wyjść z problemu byłaby łatwiejsza .
Ewentualnie zamienić na szrocie z innego ? |
_________________ Mam oko na Ciebie
 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21949 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 11-11-2013, 12:02
|
|
|
fergul11, nie wiem jak drewnopodobne, ale marmurek z Avance na przełącznikach szyb i uchwytach do zamykania drzwi to sztywne i kruche naklejki, które przypominają materiał, z którego wykonana jest klisza I potwierdzam, że to badziewie lubi pękać. |
|
|
|
 |
fergul11
Mitsumaniak

Auto: EA2A-'98 2.0pb
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Wrz 2009 Posty: 2372 Skąd: Co.Clare
|
Wysłany: 11-11-2013, 14:56
|
|
|
Hugo napisał/a: | marmurek z Avance na przełącznikach szyb i uchwytach do zamykania drzwi to sztywne i kruche naklejki |
...to jednak musze jeszcze duzo sie uczyc .
To moze Ty masz sposob na to badziewie ? Hugo napisał/a: | nie wiem jak drewnopodobne |
...a drewnopodobne sa swietnej jakosci i nawet sam szlifowalem i polerowalem do polysku ta czesc przy drazku zmiany biegow . |
_________________ Mam oko na Ciebie
 |
|
|
|
 |
herkules
Mitsumaniak
Auto: Avance 2.5 V6 2000r skóra NT
|
Wysłany: 24-11-2013, 13:45
|
|
|
okleinę delikatnie usunąłem, benzyną oczyściłem, "plakliem" przetarłem i nie ma śladu. Dziękuję uważam temat za zamknięty. |
|
|
|
 |
|
|