Przesunięty przez: Hubeeert 03-11-2006, 09:30 |
Odcięcie zapłonu. |
Autor |
Wiadomość |
Hiloo [Usunięty]
|
Wysłany: 29-10-2006, 21:56 Odcięcie zapłonu.
|
|
|
Witam wszystkich. Chciałbym zabezpieczyć samochodzić poprzez odcięcie zapłonu i pompki paliwa, możecie mi wytłumaczyć w jaki sposób to zrobić. Dodatkowo chciałbym zabezpieczyć autko w jakiś niekonwencjonalny sposób. Czy macie jakieś sugestie w jaki sposób? |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 29-10-2006, 22:04 Re: Odcięcie zapłonu.
|
|
|
Hiloo napisał/a: | Witam wszystkich. Chciałbym zabezpieczyć samochodzić poprzez odcięcie zapłonu i pompki paliwa, możecie mi wytłumaczyć w jaki sposób to zrobić. Dodatkowo chciałbym zabezpieczyć autko w jakiś niekonwencjonalny sposób. Czy macie jakieś sugestie w jaki sposób? |
Odcięcie zapłonu - montujesz w "dziwnym" miejscu magiczny guziczek od odcięcia.
Co do niekonwencjonalnych sposobów zabezpieczania to jak byśmy powiedzieli jakie są to przestałyby być niekonwencjonalne, prawda? |
|
|
|
 |
Hiloo [Usunięty]
|
Wysłany: 29-10-2006, 22:08
|
|
|
Co fakt to fakt. No to może chociaż powiesz mi w jaki sposób zrobić odcięcie zapłonu i pompki.. Od razu piszę że nie jestem jakimś fachowcem ale troszkę mogę pogłówkować |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 03-11-2006, 09:30
|
|
|
Pojsc do serwisu gdzie to robia- nie zaplacisz duzo:) |
|
|
|
 |
Sienio
Forumowicz
Auto: Carisma 1,8 GDI
|
Wysłany: 07-11-2006, 17:55
|
|
|
Pitbull71 dobrze Ci radzi. Właśnie ja tak zrobiłem i oprócz fabrycznego autoalarmu mam to co Ty chcesz - odcięcie zapłonu i pompy paliwa jednym ukrytym " guziczkiem". Robiłem to u 2 różnych elektryków.
Nie miałem schematu instalacji i wolałem polegać na fochowcu. |
_________________ Pozdrawiam Sienio
Carisma 1,8 GDI |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 07-11-2006, 18:13
|
|
|
jako niekonwencjonalny sposob zabezpieczenia polecam kranik na przewodzie paliwowym zamontowany w sposob niewidoczny lub nie wzbudzajacy podejrzen.
naprawde bardzo prosty i skuteczny sposob.
p.s. samochodow typu carisma nikt nie kradnie, wiec nie wiem czy jest oplacalne inwestowanie w jakies hiper-super zabezpieczenia. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 07-11-2006, 18:42
|
|
|
Hehe samym najlepszym zabezpieczeniem jest właśnie odpowiednia marka samochodu |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
tomekszymczyk [Usunięty]
|
Wysłany: 28-01-2007, 01:44
|
|
|
Możesz odciąć dopływ prądu od pompy paliwa sam-(co do zapłonu to lepiej tam nie grzebać bo odłączysz/załączysz coś nie tak i spalisz komputer a to wiesz ile kosztuje...) więc odnajdż pompę paliwa ona jest w baku ale ja jeszcze nie rozbierałem to nie wiem czy dostęp do kabli od niej będzie pod tylnim siedzeniem czy pod podłogą(kanał niezbędny wtedy) nie pomyl z drugą wtyczką od paliwowskazu ,poczym jak juz znajdziesz te kable o w obwód (+) podłącz jakiś przełącznik i ukryj go dobrze-kable oczywiście sobie przedłuż i pociągnij np pod konsole środkową (pamiętaj o tym żeby dobrze zaizolowac te kable !) |
|
|
|
 |
|