|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Cari 1.6 ] Problem z skrzypiącym pedałem hamulca |
Autor |
Wiadomość |
mitsugn
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 16v GLX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-11-2013, 20:39 Cari 1.6 ] Problem z skrzypiącym pedałem hamulca
|
|
|
witam czy może mi ktoś poiwedzieć gdzie trzeba nasmarować pedał hamulca bo doprowadza już to do szału po nacisnieciu go skrzypi strasznie... moze ktos juz to robil? |
|
|
|
 |
tom1312
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 SOHC 16V GLS +LPG
Pomógł: 4 razy Dołączył: 26 Sty 2008 Posty: 194 Skąd: Komorów/Rzeszów
|
Wysłany: 22-11-2013, 13:50
|
|
|
mitsugn Musisz wziąć trochę oleju w strzykawkę, nałożyć igłę i wstrzyknąć między pręt metalowy idący od pedała przez ścianę grodziową, a gumowo-piankową uszczelkę w ścianie grodziowej. Ja miałem to samo u siebie - pomogło, tylko wstrzyknąłem dość konkretnie. |
_________________ "Mitsu" i wszystko jasne
01388/KMM
 |
|
|
|
 |
mitsugn
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 16v GLX
|
Wysłany: 23-11-2013, 13:12
|
|
|
dzieki kolego;) wysmarowałem całe to miejsce i tylko słychać jak pompuje ładnie i cisza;] tylko z tego co widze ja mam chyba troche inaczej musiałem wstrzyknąć olej przez takie otwory przez grubą gąbkę ale wysmarowałem całe i elegancko dzieki;]
[ Dodano: 23-11-2013, 15:19 ]
Jednak jak jechalem kolejny raz powtarza sie skrzypienie ;/
[ Dodano: 23-11-2013, 21:05 ]
jesli mozesz wytlumacz jakos szczegolniej jak to zrobic ja jutro zrobie zdjecie tego co mam i wstawie |
|
|
|
 |
|
|