Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Carisma 1.8 GDI] Listwy / dokładki progowe dynamics
Autor Wiadomość
Tomaszu97 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma II
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 22-09-2024, 14:55   [Carisma 1.8 GDI] Listwy / dokładki progowe dynamics

Czy da się gdzieś dostać listwy progowe do wersji dynamics?

Posiadam takie dokładki, jednak jedna z nich jest w opłakanym stanie (popękana, dużo szpachli do usunięcia) i najlepej byłoby ją wymienić.
Dokładki charakteryzują się tym, że nie mają takiego "języczka" z przodu, oraz są bardziej "szpiczaste".

Przeczesałem internet i pytałem na grupkach, ale jak dotąd bezskutecznie.
Jedyne na co trafiłem to archiwum allegro, stąd też wziąłem zdjęcie.
Jedyna opcja na dostanie takich progów jaką widzę to kupienie całej carismy :p

Może ktoś z was wie pod jakim hasłem szukać na zagranicznych serwisach albo zna jakieś konkretne strony gdzie takie progi byłyby dostępne? A może ktoś ma na sprzedaż? - Każda informacja będzie dla mnie cenna.

alinanowak735 
Nowy Forumowicz
alinanowak735

Auto: Mitsubishi Carisma
Wysłany: 30-09-2024, 11:25   

Witam, Patrzyłeś po złomowcach oraz ebay amerykańskim.? Jedno co zostaje to zdjąć progi oczyścić, zregenerować i ukształtować elementy tak aby przypominały coś na kształt tego co chcesz uzyskać. Ja również rozglądam się za częściami aby odtworzyć samochód tak aby wyglądał jak najbardzie fabrycznie. Niestety potrzebuje parę dzwi, zderzak przedni zdjęłam będę spawać plastiki lutownicą. Na koniec oddam do lakierowania.

[ Dodano: 30-09-2024, 11:30 ]
Chociaż wiesz znalazłam dokładki progowe omoto.pl/listwa-nakladka-progu-lewa-prawa-t18-carisma-ii-1607117712.html na omoto

Tomaszu97 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma II
Wysłany: 22-10-2024, 21:19   

Dzięki za pomoc, udało mi się znaleźć w międzyczasie od prywatnego sprzedawcy. Niestety jest duży problem z tym konkretnym modelem progów. Dziękuję za pomoc tak czy inaczej i powodzenia w spawaniu :)

alinanowak735 
Nowy Forumowicz
alinanowak735

Auto: Mitsubishi Carisma
Wysłany: 24-10-2024, 10:36   

Super, ja pospawałam plastiki, trochę szpachli. Na razie wygląda ok. Trochę tato pomógł

Odpowiedz do tematu